Poziv mladima da se prijave na SAFIKADA hackathon u Banjaluci

15 feb
Rok prijave 19.02.2018

Banja Luka – Grad ljubavi – 40 mladih iz Banjaluke i Mostara oživljavaju ljubavnu legendu o Safikadi, kroz zajednički rad u SAFIKADA hackathonu, koji se održava tokom proljeća 2018.

Izazov na ovom hackathonu je napraviti sistem koji zaljubljenim parovima širom svijeta omogućava da se preko Facebook-a loguju na mobilnu aplikaciju Safikada, i klikom na samo jedno dugme upale elektronsku svijeću u Banjaluci, na Safikadinom memorijalnom mjestu. Kamera koja se tu nalazi šalje nazad fotografiju upaljene svijeće, zajedno sa imenima zaljubljenih na displeju pored svijeće. Tu fotografiju zaljubljeni mogu zatim da podijele na Facebooku ili nekoj drugoj socijalnoj mreži, promovišući na taj način Banjaluku.

Učešće je besplatno, a rok za prijave je 19.02.2018, preko www.robokids.xyz ili na 065 711 111. Prijaviti se mogu svi mladi od 12 do 22 godine, u jedan od 4 tima – razvoj Safikada.com web sajta, razvoj mobilne aplikacije, razvoj elektronskog dijela na Arduino platformi, te razvoj suvenira kroz 3D print. Izabrana ekipa od 20 mladih iz Banjaluke će zatim ići na 3 dana treninga u Mostar, praćeno povremenim okupljanjima i radom u Banjaluci u ROBOKIDS Centru, te finalna 3 dana hackathona u Banjaluci. I sve to uz mnogo zabave i druženja.

Hackathon organizuju EXIT Centar (Banja Luka) i Centar za tehničku kulturu (Mostar), uz pomoć Ambasade SAD-a u BiH.

Više informacija

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin