Poziv mladima da postanu članovi/ice jednog od pet odbora Omladinske banke

9 feb
Rok prijave 28.02.2018

Fondacija tuzlanske zajednice poziva mlade iz Tuzle, Kalesije, Živinica, Lukavca i Srebrenika na jednogodišnju avanturu pod nazivom OMLADINSKA BANKA! Ukoliko se pridružite imat ćete priliku učestvovati u jedinstvenom procesu koji mladima omogućava da direktno utječu na unapređenje života u lokalnoj zajednici.

Mladi koji se uključe u Odbor Omladinske banke, učestvovat će u procesu donošenja odluka o sufinansiranju omladinskih projekata. Proces unutar odbora je jasno i precizno sistematizovan tako da u isto vrijeme jača kapacitete članova/ica Odbora s ciljem demokratskog i transparentnog načina donošenja kvalitetnih odluku o inicijativama mladih.

Članovi/ce Odbora Omladinske banke rade timski, donoseći sve odluke samostalno, bez utjecaja nekoga sa strane. Oni su ti koji odlučuju koje će teme i oblasti podržavati Omladinska banka u njihovoj zajednici, kreiraju procedure apliciranja na bespovratna sredstva, otvaraju aplikacione krugove, vrše promociju na medijima i u zajednici, vrše predselekciju pristiglih inicijativa mladih, razgovaraju sa aplikantima i donose konačnu odluku o projektima koji će biti sufinansirani od strane Fondacije tuzlanske zajednice.

Mladi iz odbora omladinskih banaka će kroz angažman u Odboru učestvovati u:

  • radionicama i edukativnim treninzima
  • analizi potreba i problema u zajednicama
  • procesu donošenja odluka o sufinansiranju omladinskih projekata
  • ljetnom kampu omladinskih banaka
  • putovanjima i druženjima.

Slijedi sasvim logično pitanje: Zašto to ne biste bili Vi?

Konkurs je otvoren od 08.02. do 28.02. za sve zainteresovane mlade od 15 do 25 godina, koji žele da se edukuju, rade na jačanju svojih kapaciteta i prave pozitivne promjene u svojoj zajednici. Za početak svoju prijavu možete dostaviti popunjavajući obrazac koji se nalazi OVDJE.

Ako vas je ikada zanimalo šta je to zapravo Omladinska banka, kako funkcioniše i šta ima za cilj, saznat ćete ako se prijavite!

A za više informacija možete nas kontaktirati na telefon 035 362 831, svakim radnim danom između 9h i 16h ili na mailove: [email protected] – Tuzla [email protected] – Živinice [email protected] – Kalesija [email protected] – Lukavac [email protected] – Srebrenik

Postanite član/ca jednog od pet odbora Omladinske banke!

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin