Poziv hip hoperima: Počelo najveće regionalno takmičenje u freestyle repanju

24 mar
Rok prijave 07.04.2017
Prijave za ovo veliko takmičenje u “repanju slobodnim stilom” su otvorene i trajat će do 7. aprila 2017. godine.

Nakon velikog uspjeha prvog izdanja Red Bull RapLike, održanog prošle godine u BiH, ovo takmičenje u sklapanju rima “na licu mjesta” pravi iskorak i širi se na region.

Prijave za Red Bull RapLiku 2017 otvorene su do 7. aprila, a pravo učešća imaju MC-ijevi iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije. Način prijavljivanja je sasvim jednostavan: MC-ijevi trebaju kreirati profil na www.redbullraplika.com, odabrati državu iz koje se prijavljuju, te zatim web kamerom snimiti jednominutni video sa hip hop improvizacijom. Važno je napomenuti da oni koji već imaju otvoren profil (od prošle godine), ne trebaju otvarati novi.

U regionalnom finalu, koje će biti održano krajem maja u BiH, osam najboljih MC-ijeva će se boriti za prestižni naslov regionalnog kralja freestylea. Po jedan takmičar iz svake države izborit će svoje mjesto u finalu kroz državne kvalifikacije, a još po jedan će dobiti direktnu pozivnicu žirija. Sedmo mjesto je rezervisano za jednog MC-ija iz ostalih zemalja regiona koji će dobiti specijalnu pozivnicu žirija, a osmi učesnik velikog finala bit će pobjednik prošlogodišnjeg bh. izdanja Red Bull RapLike Darko Richter.

Dok čekaju državne kvalifikacije i regionalno finale, MC-ijevi na web stranici takmičenja mogu vježbati samostalno, boriti se “u četiri oka” ili učestvovati u javnim online turnirima svake srijede od 20 do 21 sat (prvi online turnir na rasporedu je u srijedu 29. marta). Za učešće u borbama, kao i za mogućnost gledanja javnih borbi i glasanja za svoje favorite, potrebno je kreirati profil na web stranici.

Klix.ba
(Visited 3 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin