Postanite stipendista Fondacije Nieman

24 jul
Rok prijave 27.09.2019

Fondacija Nieman raspisala je poziv za prijave za kratkoročnu stipendiju u oblasti novinarstva. Mogu se prijaviti kandidati iz svih država svijeta. Visina stipendije na nedjeljnom nivou iznosi 1350 dolara, a studije se odvijaju u Kembridžu. 

OBLAST: 

Novinarstvo

OPIS

Stipendije Knight Visiting Nieman na Harvardu nude kratkoročne prilike za istraživanje pojedincima zainteresovanim za rad na posebnim projektima stvorenim da unaprijede novinarstvo. Od početka inicijative 2012. godine Fondacija Nieman dodijelila je 42 stipendije za period od dvije do 12 nedjelja. Kandidati moraju biti novinari koji moraju pokazati na Harvardu na koji način rade, a Fondacija Nieman može povećati šanse za budućnost novinarstva. Novinari koriste brojne resurse na Harvardu, uljučujući brojne naučne, istraživačke centre i biblioteke za ostvarivanje konkretnih rezultata, razvojem projekta koji se može završiti tokom boravka na Harvardu ili kao dio većeg poduhvata koji se nastavlja nakon perioda stipendije. Pored toga, od stipendista se očekuje da podijele svoj napredak i otkrića ili kroz objavu na jednom od sajtova ili na drugi način koji više odgovora projektu. Kandidati navode spisak datuma za početak koji njima odgovara, broj nedjelja i fleksibilne datume u onlajn prijavi. Fondacija će raditi sa odabranim stipendistima na određivanju datuma za početak. Visina stipendije na nedjeljnom nivou iznosi 1350 dolara.

USLOVI

Mogu se prijaviti novinari, izdavači, tehnolozi, preduzetnici, programeri, dizajneri, medijski analitičari, akademici i iz svih država svijeta. Morate znati engleski.

NAČIN PRIJAVE 

Kako biste se prijavili ispunite online aplikacionu formu na linku.

ROK ZA PRIJAVU: 

27. septembar 2019.

Detaljnije na linku.

(Visited 239 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments

Autor Merima Telarević