Postanite delegat Regionalnih foruma 2016!

3 nov

Otvorene su aplikacije za učešće na Regionalnim forumima u Sarajevu, Tuzli i Zenici.

committee_work

Evropski parlament mladih BiH otvara aplikacije za učešće na Regionalnim forumima koji će se održati u toku mjeseca novembra u Mostaru, Sarajevu, Tuzli i Zenici.

Regionalni forum je projekat baziran na simulaciji rada Evropskog parlamenta koji će na jednom mjestu okupiti mlade ljude iz Bosne i Hercegovine, i Evrope. Regionalni forumi imaju za cilj podstaknuti učesnike na kritičko razmišljanje i razviti njihove retoričke i pregovaračke vještine kroz rasprave i izrade rezolucija zasnovanih na aktuelnim lokalnim i evropskim pitanjima.

Bitno je istaknuti da su aplikacije za delegate otvorene u Sarajevu, Tuzli i Zenici dok će delegati Regionalnog foruma u Mostaru svoje učešće ostvariti kroz sudjelovanje na Sajmu srednjih škola koji okuplja 20 srednjih škola grada Mostara.

Datumi održavanja Regionalnih foruma u pojedinim gradovima su sljedeći:

o    Mostar- 14. i 16. novembar 2016. godine u sklopu Sajma srednjih škola
o    Sarajevo- u periodu od 11. do 13. novembra 2016. godine
o    Tuzla- u periodu od 25. do 27. novembra 2016. godine
o    Zenica- u periodu od 18. do 20. novembra 2016. godine

Svi učesnici trebaju imati između 16 i 19 godina te istovremeno posjedovati odlične komunikacijske vještine engleskog jezika. Kroz participaciju delegati Regionalnih foruma će ostvariti mnoga poznanstva i prijateljstva, a ujedno poboljšati vještine liderstva i organizacije, razviti kulturu dijaloga, ali i osjećaj odgovornosti za naš svijet.
Ukoliko želite postati dio ovog nezaboravnog projekta aplicirajte putem: http://bit.ly/RF_applicationform. Za više informacija posjetite http://bit.ly/RF2016_delegateappili našu Facebook stranicu https://www.facebook.com/eypbih. Rok za apliciranje je 06. novembar 2016. godine.

Evropski parlament mladih u BiH (EYP BiH) je osnovan 2013. godine kao dio mreže neprofitnih i nevladinih organizacija u 41 zemlji Evrope. Najznačajniji cilj organizacije je podstaknuti razmišljanje o aktuelnim socijalnim, i kulturnim problemima, kao i promocija demokratskih vrijednosti i utjecaj na mlade kroz neformalne i inovativne edukacijske metode.

(Visited 4 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin