Postani kum/kuma SOS porodice!

22 dec

Samo uz pomoć pravih prijatelja SOS mame mogu pružiti djeci bez roditeljskog staranja sretno odrastanje. Prijavom za kumstvo budite podrška kao što su Emela Burdžović, Danko Delibašić i Ivana Vojinović.

Ukoliko se odlučite postati Kum/Kuma SOS porodica, dovoljno je da dostavite Vaše podatke (ime i prezime, poštansku adresu, grad) na jedan od navedenih načina:

ŠTA PODRAZUMIJEVA KUMSTVO SOS PORODICE?

Kumstvo SOS porodica podrazumijeva Vašu podršku tokom cijele godine, na mjesečnom nivou, čime pomažete pokrivanje životnih troškova 26 SOS porodica sa 272 djevojčice i dječaka u dva SOS Dječija sela – u Sarajevu i Gračanici.

Putem pisama, koja će dva puta godišnje dolaziti na Vašu adresu, Vi ćete upoznavati jednu SOS porodicu i tako pobliže saznavati o porodičnom modelu brige koji naša organizacija njeguje, te o svakodnevici unutar jedne porodice, ali novac koji odlučite donirati direktna je podrška za svih 26 SOS porodica podjednako.

Ukoliko mjese?no budete donirali između 5 i 10 KM, odnosno ukupno 60 ili 120 KM tokom godine, taj novac će moći pokriti mjesečne troškove kupovine školskog pribora ili odjeće i obuće za jedno dijete. Međutim, Vaša mjesečna donacija od 10 i 15 KM tokom godine, moći će pokriti mjesečne troškove hrane za jedno dijete. Dinamiku plaćanja tokom godine određujete sami – mjesečno, kvartalno ili polugodišnje.

KOLIKO DUGO MOGU BITI KUM/KUMA SOS PORODICA?

Kumstvo SOS porodica ovisi isključivo i samo od Vaše odluke, želje, mogućnosti i dobrog srca, te napominjemo da nikakvih zakonskih ili drugih obaveza nemate ukoliko bilo kada ili zbog bilo kojih razloga želite prekinuti svoje Kumstvo.

Ljubav i podrška zaista mogu učiniti mnogo za svakoga od nas. Bez ljubavi i istrajnosti SOS mama bilo bi puno teže, ali ne smijemo zaboraviti ni podršku prijatelja poput Vas. Znamo da su čuda moguća, jer nas djeca, mladi i porodice o kojima brinemo svakodnevno podsjete na to i uvijek nas iznova inspirišu. Stoga Vas pozivamo da nam se pridružite i postanete Kum/a SOS porodica, te nam pomognete da nadoknadimo nezamjenjive.

Iskreno cijenimo Vaše prijateljstvo, te želju da zajednički osiguramo “Topli dom za svako dijete” i nadoknadimo nezamjenjive u životima djece povjerene nam na brigu.

Akta.ba

(Visited 230 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments

Autor Emir Kustura