Posjetite događaj: Kako finansirati studij u SAD?

7 nov

International Education Week (Sedmica međunarodnog obrazovanja) se obilježava svake godine u novembru širom svijeta. Škole, univerziteti, vladine i nevladine organizacije, te EducationUSA savjetodavni centri u toku IEW organizuju događaje kojima se slavi međunarodno obrazovanje, akademska i kulturna razmjena, te pozitivan društveni uticaj koji ima ovakav vid međunarodne saradnje.

Tim povodom, EducationUSA u Bosni i Hercegovini sa svoja četiri savjetodavna centra u Banja Luci, Mostaru, Sarajevu i Tuzli, uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini, organizuje preko 20 događaja širom BiH od 13. do 17. novembra 2017. godine! Jedan od tih događaja će se održati u Američkom kutku u Doboju, u petak, 17. novembra u 14 sati.

– Želite studirati u SAD ali niste sigurni da to možete finansirati?
– Zanimaju vas stipendije i drugi oblici finansijske pomoći za studij u SAD?
– Imate na umu određenu stipendiju ali niste sigurni kako za nju aplicirati i odakle početi?
– Zanima vas ko i u kolikom iznosu nudi stipendije u SAD?
– Ne znate gdje tražiti stipendije za studij u SAD?

Ovo su samo neka od pitanja na koja ćemo dati odgovor kroz prezentaciju prilika za finansiranje studija u SAD koja će se održati u Američkom kutku u Doboju 17. novembra u 14 sati.

Prezentacija će se održati na BHS jeziku.

Dovoljno je da potvrdite svoje učešće na Facebook eventu tako što ćete kliknuti *Dolazim*/*Attending*! Ulaz na sve EducationUSA događaje je uvijek besplatan!

Za više informacija, pišite nam na [email protected]  ili posjetite web stranicu educationusa.state.gov.

(Visited 7 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin