Posao za istraživača: Istraživanje o obrazovnim potrebama osoba s invaliditetom u BiH i Crnoj Gori

23 mar
Rok prijave 06.04.2018

Istraživanje o obrazovnim potrebama osoba s invaliditetom u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori s ciljem lakšeg zapošljavanja i veće konkurentnosti na tržištu rada.

  • Vrsta ugovora: Za fizičke osobe: ugovor o djelu na temelju zakonske regulative u Bosni i Hercegovini. Za pravne osobe: ugovor o poslovnoj suradnji.
  • Predviđeni radni angažman: 150 radnih sati (dokazuje se potpisanom evidencijom o radnom vremenu).
  • Predviđeni budžet: Ukupan iznos novčanih sredstva koje Caritas BiH ima na raspolaganju za ovu aktivnost je 1.500 eura (s uključenim porezima i naknadama). Najveći neto iznos kojeg će fizička osoba dobiti za obavljanje posla je oko 1.260 eura. Za pravne osobe najveći iznos je 1.500 eura bez PDV-a.
  • Opći uvjeti: Kandidati trebaju imati relevantno iskustvo u provođenju sličnih istraživanja, reference za obavljanje sličnih poslova; kandidat treba imati sveučilišnu diplomu iz humanističkog ili društvenog područja (npr. sociologija, socijalni rad, psihologija, pedagogija, andragogija, defektologija i sl.) Prednost će se dati osobama s prethodnim iskustvom u radu s osobama s invaliditetom.

Svi zainteresirani kandidati svoje prijave trebaju poslati na email adresu: [email protected] najkasnije do 06.04.2018. godine u 15.00 sati.

Prijava treba sadržavati:

  • Prijavni obrazac
  • CV kandidata na jednom od službenih jezika u BiH ili Crnoj Gori u kojem je jasno naznačeno iskustvo u sličnim poslovima i reference. Pravne osobe također trebaju dostaviti CV osobe koja će raditi na istraživanju.
  • Kratki prijedlog metodologije istraživanja na temelju ToR-a

O istraživanju:

Rezultat istraživanja treba biti izvješće koje sadrži popis obrazovnih potreba osoba s invaliditetom (OSI): popis novih zanimanja za OSI koje se mogu realizirati kroz javno važeće programe osposobljavanja odraslih i popis kompetencija potrebnih za profesionalnu integraciju osoba sa invaliditetom. Rezultati istraživanja će biti javno objavljeni i koristit će se za izbor zanimanja i kompetencija za koje će projektni partneri izrađivati specifične kurikulume. Detaljnije informacije o istraživanju navedene su u ToR-u.

O projektu POWER:

Projekt POWER – Stvaranje novih mogućnosti za rad, zapošljavanje i profesionalnu rehabilitaciju osoba s invaliditetom financira Europska unija kroz IPA II program prekogranične suradnje Bosna i Hercegovina – Crna Gora. Vrijeme provedbe projekta je 24 mjeseca (od 1. veljače 2018. do 31. siječnja 2020.). Nositelj projekta je Caritas Bosne i Hercegovine s partnerima: Fond za zapošljavanje i profesionalnu rehabilitaciju osoba s invaliditetom FBiH, Nadbiskupijski centar za pastoral mladih “Ivan Pavao II.”, Udruga roditelja i djece s posebnim potrebama “Vedri osmijeh”, Caritas Barske nadbiskupije, Udruženje paraplegičara Bar i Biznis start-up centar Bar. Opći cilj projekta je povećati zapošljivost i mogućnosti zapošljavanja osoba s invaliditetom (OSI) u prekograničnom području. Kroz projekt je planirana izrada četiri kurikuluma za javno važeće programe osposobljavanja odraslih osoba s invaliditetom (zanimanja) i četiri kurikuluma za neformalne obuke kojima se žele ojačati kompetencije osoba s invaliditetom na tržištu rada (kompetencije). Istraživanje o obrazovnim ponudama je temeljni korak u procesu izrade kurikuluma.

Kontakt informacije:

Kontakt osoba: Zlatko Malić, Caritas BiH, projekt menadžer
Email: [email protected]
Telefon: + 387 63 491 208

Više informacija: ToR_istrazivanje potreba za zanimanjima i kompetencijama prijava

(Visited 660 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments