Pošalji film na 16. Međunarodni filmski festival “Uhvati film”

13 apr
Rok prijave 01.06.2018

Humanitarna organizacija “PARTNER”, Banja Luka (BiH), Kreativno-afirmativna organizacija Parnas, Novi Sad (SR), Udruga “SPIRIT”, Rijeka (HR) i Nevladino udruženje “ART 365 ”, Podgorica (CG) raspisuju KONKURS ZA FILMOVE na 16. MEĐUNARODNI FILMSKI FESTIVAL “UHVATI FILM” na temu invalidnosti i filmove čiji su autori/ke (glumci, scenaristi, režiseri) osobe sa invaliditetom

Filmski festival “Uhvati film“ obuhvata projekcije na temu invalidnosti, kao i prateće programe. Bitan dio festivala predstavlja i Filmski karavan koji obuhvata: najavna gostovanja, promociju festivala i postprodukciju.

Festival je međunarodnog karaktera i realizuje se u Novom Sadu a zatim i u Banjoj Luci i Rijeci sa ciljem: informisanja javnosti o životu, aktivnostima, pravima i dostignućima osoba sa invaliditetom, čime se utiče na promjene u stavovima ljudi u vezi sa osobama sa invaliditetom, bolje razumijevanje i prihvatanje različitosti, te stvaranje uslova za veću vidljivost i uključivanje osoba sa invaliditetom u sve sfere društvenog života.

Festival „Uhvati film“ je usmjeren na širu javnost, jer nam je cilj da nas društvo prihvati kao svoje ravnopravne članove. Želimo da afirmišemo ideju o festivalu filmova o osobama sa invaliditetom čiji su autori osobe sa invaliditetom a samim tim i mijenjamo svijest.

Bitan segment festivala je podrška filmskim rediteljima/kama, scenaristima/kinjama i glumcima koji su osobe sa invaliditetom da promovišu svoje radove i dostignuća, te da prepoznaju sopstvene potencijale, kao i uticaj na medije radi adekvatnijeg i politički korektnijeg praćenja aktivnosti i dešavanja u kojima učestvuju osobe sa invaliditetom.

Konkurs za ovogodišnji Festival je otvoren do 01. 06. 2018.

Uslovi konkursa:

  • Tema: Invalidnost *
  • Trajanje: do 30 minuta
  • najmanje DVD kvalitet **
  • da imaju titl na SR/HR/BiH/CG odnosno na engleskom jeziku***

Uz film/ove obavezno na e-mail [email protected] dostaviti i:

  • popunjen prijavni formular, koji možete skinuti na sajtu festivala org
  • biografiju autora
  • 2 fotografije iz filma
  • dijalog lista u srt formatu
  • trejler (ako postoji)

Filmovi koji budu izabrani po ocijeni stručnog biće prikazani u okviru 16. Filmskog festivala „Uhvati film!“ tokom septembra 2018. godine u Novom Sadu (SR) i ulaze u uži izbor za prikazivanje u Banjoj Luci (BiH) koji će se održati u oktobru, zatim, u Rijeci (HR) i CG, ali i u okviru postprodukcije – Filmskog karavana u gradovima navedenih država.

Najbolji filmovi biće nagrađeni plaketama i plasiraće se direktno na Festival evropskog dokumentarnog i nezavisnog filma Euro-In, koji se održava u Novom Sadu.

Za sve detalje u vezi konkursa i samog festivala možete nas kontaktirati na mailove: [email protected] i [email protected], a možete posjetiti i sajt Festivala: http://bih.uhvatifilm.org i Facebook stranicu „Uhvati FILM – BiH”.

Više informacija pronađite ovdje.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments