Portal Agroklub traži saradnike, novinare

29 sep
Rok prijave 10.10.2018

Novinar si po struci ili ti pisanje jednostavno leži? Odlično, jer Agroklub traži pojačanja u veznom redu ekipe Agrokluba, koji širi mrežu dopisnika, vanjskih saradnika na području čitave BiH. Prijavi se i postani važnim dijelom najveće zajednice poljoprivrednika!

Informacijski sustav Agroklub putem interneta unazad 10 godina svakodnevno izvještava agrarnu javnost o zbivanjima u sektoru poljoprivrede i događanjima u ruralnom prostoru. Na te teme od osnutka do danas publicirali su više od 40 hiljada tekstova, te više hiljada različitih fotogalerija i video priloga.

Upozoravali su na probleme sela i utjecali na agrarne politike. Bili su na nebrojenim njivama, u voćnjacima i štalama, vinogradima i podrumima. Slušali, gledali i pisali o našim proizvođačima, ali i o svim izazovima današnje proizvodnje hrane. Posjetili su brojne sajmove, radili reportaže, intervjuirali stručnjake i tražili rješenja.

Novinar si po struci ili ti pisanje jednostavno leži? Imaš interesa prema temama proizvodnje hrane i života na selu? Možda imaš i sklonosti prema fotografiji i rado ih koristiš na društvenim mrežama?

Prijavi se i postani dijelom mreže vanjskih saradnika Agroklub-a diljem BiH. Tako i ti možeš dati svoj doprinos razvoju našeg agrara. Možeš pomoći očuvanju ruralnog prostora i/ili tradiciji svog kraja, ali i dopuniti svoj kućni budžet s honorarom za svaki objavljeni tekst (koje obračunavaju kvartalno).

Ako si se prepozna(la)o u gornjim redovima, javi se na [email protected] do 10.10.2018. sa više informacija o sebi. Agroklub želi doznati odakle si, koje teme te zanimaju i kakav stil pisanja gajiš.

Za sva pitanja u međuvremenu odgovore možeš dobiti kod Maje Celing Celić na [email protected].

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments