Politecnico di Milano dodjeljuje stipendije za master studije

15 dec

Najveći italijanski univerzitet za veliki broj tehničkih i prirodnih nauka, arhitekturu i dizajn “Politecnico di Milano” dodjeljuje 400 stipendija za master studije.

Stipendije su namijenjene studentima koji dolaze iz zemalja koje nisu članice Evropske Unije.

Za akademsku 2017/2018. god. Univerzitet “Politecnico di Milano” dodjeljuje najboljim studentima “platinum” stipendije u iznosu od 13 300 eura. Studenti koji dobiju “gold” stipendiju, u iznosu od 8 300 eura godišnje, imat će pokrivene troškove smještaja u studentskom kampusu kao i pokrivene troškove školarine. “Silver” stipendija pokriva troškove školarine u iznosu od 3 300 eura godišnje.

Za dodjelu stipendija nije potrebno posebno aplicirati; svi kandidati prijavljeni za upis na master studije, bit će automatski uzeti u obzir za dodjelu stipendije. Za upis na master studij potrebna je samo bachelor diploma. Studenti koji još nisu diplomirali mogu se upisati i bez prethodnog stjecanja diplome, tako što će dostaviti uvjerenje sa fakulteta da mogu steći diplomu prije odlaska na studije u Milano.

Prijave za upis u prvi semestar master studija primat će se u periodu od 10. januara do 15. marta 2017. godine. Nastava počinje u oktobru.

Više informacija na linku.

(Visited 5 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments