Politecnico di Milano: 400 stipendija za master studije

28 okt
Rok prijave 26.11.2015

Politecnico di Milano nalazi se medju 20 vodećih univerziteta u Evropi. Sa oko 40.000 upisanih studenata i preko 1000 profesora, najveći je italijanski univerzitet za veliki broj tehničkih i prirodnih nauka, arhitekturu i dizajn. Od svog osnivanja 1863. godine ”Politecnico di Milano” je baziran na kvalitetu i inovaciji nastave, što je rezultiralo uspostavljanjem čvrste saradnje sa svijetom ekonomije i privrede kroz razvoj eksperimentalnog istraživanja i transfer tehnologije.

Politecnico di Milano objavljuje da će do 26. novembra 2015. godine biti otvoren poziv za prijavljivanje studenata za upis na prvi semestar master studija akademske 2015/16. godine. Studentima će biti dostupne PLATINIUM, GOLD i SILVER stipendije, kao i ASP stipendije za studente sa visokim prosjekom postignutim u dosadašnjem školovanju.

Prof. Ivan Mangov je predstavnik univerziteta Politecnico di Milano za Srbiju, Crnu Goru i BiH. Za dodatne informacije o stipendijama i asistenciju prilikom konkurisanja, kao i obaveznu registraciju kandidata, pišite na adresu [email protected].

”Politecnico di Milano” dodeljuje najboljim studentima ”PLATINIUM” stipendije u iznosu od 13.300€.

Studenti koji dobiju ”GOLD” stipendiju, u iznosu od 8.300€ godišnje, imaće pokrivene troškove smještaja u studentskom campusu kao i pokrivene troškove školarine.

”SILVER” stipendija pokriva troškove školarine u iznosu od 3.300€ godišnje.

Stipendije su namijenjene studentima koji dolaze iz zemalja van Evropske unije. Za dodjelu stipendije nije potrebno posebno aplicirati, svi kandidati prijavljeni za upis na Master studije će biti automatski uzeti u obzir i za dodjelu stipendije. Godišnja školarina za master studije iznosi 3300€.

Za upis na Master studije je potrebna bachelor diploma. Studenti koji još nisu diplomirali mogu se upisati i bez prethodnog sticanja diplome, tako što će dostaviti uvjerenje sa fakulteta da mogu steći diplomu prije odlaska na studije u Milano.

Odluku o prijemu kandidata kao i odluku o dodjeli stipendije ili oslobadjanju od plaćanja školarine, donosi komisija sačinjena od profesora sa odsjeka za koji kandidati konkurišu.

Prilikom ocjenjivanja dosijea kandidata komisija će obraćati posebnu pažnju na prosjek u dosadašnjem studiranju, biografiju, motivaciono pismo i preporuku profesora. Prijavljivanje na master studije se ne naplaćuje, a svi prijavljeni kandidati biće uzeti u obzir za dodjelu stipendija.

Više informacija možete pronaći ovdje.

(Visited 8 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin