Politecnico di Milano: 400 stipendija za master studije

5 feb

Politecnico di Milano nalazi se medju 20 vodećih univerziteta u Evropi. Sa oko 40.000 upisanih studenata i preko 1000 profesora, najveći je italijanski univerzitet za veliki broj tehničkih i prirodnih nauka, arhitekturu i dizajn. Od svog osnivanja 1863. godine “Politecnico di Milano” je baziran na kvalitetu i inovaciji nastave, što je rezultiralo uspostavljanjem čvrste saradnje sa svetom ekonomije i privrede kroz razvoj eksperimentalnog istraživanja i transfer tehnologije.

Politecnico di Milano objavljuje da će do 14. marta 2016. godine biti otvoren drugi poziv za prijavljivanje studenata za upis na prvi semestar master studija akademske 2016/17. godine. Studentima će biti dostupne PLATINIUM, GOLD i SILVER stipendije, kao i ASP stipendije za studente sa visokim prosekom postignutim u dosadašnjem školovanju.

Prof. Ivan Mangov je predstavnik univerziteta Politecnico di Milano za Srbiju, Crnu Goru i BiH. Za dodatne informacije o stipendijama i asistenciju prilikom konkurisanja, kao i obaveznu registraciju kandidata, pišite na adresu [email protected].

“Politecnico di Milano” dodeljuje najboljim studentima “PLATINIUM” stipendije u iznosu od 13.300€.
Studenti koji dobiju “GOLD” stipendiju, u iznosu od 8.300€ godišnje, imaće pokrivene troškove smještaja u studentskom campusu kao i pokrivene troškove školarine.

“SILVER” stipendija pokriva troškove školarine u iznosu od 3.300€ godišnje.
Stipendije su namenjene studentima koji dolaze iz zemalja van Evropske unije. Za dodelu stipendije nije potrebno posebno aplicirati, svi kandidati prijavljeni za upis na Master studije će biti automatski uzeti u obzir i za dodelu stipendije. Godišnja školarina za master studije iznosi 3300€.

Cijene smeštaja se kreću oko 300€ mesečno, ali variraju u zavisnosti od campusa, te je potrebno raspitati se za svaki pojedinačni studentski dom. Studenti koji budu dobili “PLATINUM” ili “GOLD” stipendiju imaće u okviru stipendije pokrivene troškove smeštaja.

Za upis na Master studije je potrebna bachelor diploma. Studenti koji još nisu diplomirali  mogu se upisati i bez prethodnog sticanja diplome, tako što će dostaviti uverenje sa fakulteta da mogu steći diplomu pre odlaska na studije u Milano.

Odluku o prijemu kandidata kao i odluku o dodeli stipendije ili oslobađanju od plaćanja školarine, donosi komisija sačinjena od profesora sa odsjeka za koji kandidati konkurišu.
Prilikom ocjenjivanja dosijea kandidata komisija će obraćati posebnu pažnju na prosjek u dosadašnjem studiranju, biografiju, motivaciono pismo i preporuku profesora.

Dodatne informacije možete pronaći ovdje.

(Visited 7 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin