POINT 6.0 Conference Sarajevo

17 maj

Ponovo smo pripremili fantastičan program za ovogodišnju 6. po redu POINT konferenciju! Donosimo vam sve od “Pussy Riot” teatra do rumunskih protesta, od borbe protiv online uznemiravanja do regionalnih izbornih kampanja, od Brexit-a do američkih izbora, od Google Jigsaw-a do Regionalnog indexa otvorenosti vlasti.

POINT 6.0 Conference Sarajevo najveća je konferencija ovog tipa u regiji i okupit će predstavnike organizacija civilnog društva i aktiviste iz regiona istočne i jugoistočne Evrope, Bliskog istoka i sjeverne Afrike, ali i drugih dijelova svijeta, koji nove tehnologije koriste u zagovaranju odgovornog, transparentnog i sigurnog društva.

Ovogodišnja konferencija će se kroz preko 20 panel diskusija i prezentacija baviti najaktuelnijim svjetskim i regionalnim temama i izazovima, a također će ponuditi nekoliko interesantnih radionica, hackaton i izložbu Data Stories, koja će biti postavljena u Kriterionu od 25. do 28. maja.

Kao i prethodnih godina među govornicima na konferenciji će se naći neki od vodećih stručnjaka iz oblasti kao što su vođenje političkih kampanja i političko komuniciranje, razvijanje i upotrebu alata za zagovaranje otvorene vlasti, borbu protiv nasilnog online ekstremizma i zaštitu privatnosti, ali i brojni građanski aktivisti iz regije i svijeta koji zagovaraju odgovorno i sigurno društvo.

Kompletan program možete pronaći ovdje.
Pratite nas na http://zastone.ba i https://point.zastone.ba
Zapratite i facebook event.

fb event

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments