Podržite ideje mladih!

7 okt

Pozivaju se društveno odgovorna preduzeća koja posluju na području općina Tuzla, Kalesija, Lukavac, Srebrenik i Živinice da se uključe u kampanju i podrže jedan ili više omladinskih projekata u nekoj od općina. Želimo omogućiti preduzećima da pokažu da vjeruju u mlade i da svojim donacijama ohrabre omladinske organizacije i grupe i pomognu im da sprovedu društveno korisne projekte kao pravi junaci svojih zajednica. U toku ove kampanje, Odbori omladinskih banaka u Tuzli, Lukavcu, Kalesiji, Srebreniku i Živinicama će odabrati po pet društveno korisnih projekata mladih iz svojih općina, a Fondacija tuzlanske zajednice i pojedinačni donatori su osigurali sredstva za svaki od ovih projekata u iznosu od po 1.000 KM.

Društveno odgovorna preduzeća koja se uključe u kampanju mogu podržati jedan ili više projekata u gradu u kojem djeluju i tako pomoći aktivizam mladih i ohrabriti ih da dalje aktivno djeluju u svojim sredinama. Ulaganjem najmanje 200 KM u Fond za mlade Fondacije tuzlanske zajednice 2015., možete uvećati podršku za najmanje jedan projekat mladih u svom gradu. Namjera nam je da udružimo donacije pojedinaca i domaćih preduzeća i da damo mogućnost mladima da se njihove ideje čuju, prepoznaju i sufinansiraju.

U okviru kampanje planirane su kratke prezentacije omladinskih projekata u svakom gradu, a preduzeća koja se uključe u kampanju će sami odabrati projekat/te u koje žele usmjeriti svoje donacije. Na ovaj način želimo ohrabriti aktivizam mladih i pokazati da smo društveno odgovorni i da aktivni mladi imaju našu podršku za sprovođenje svojih ideja i da se njihovo znanje, upornost i trud isplati.

Kroz kampanju će se podržati ukupno 25 omladinskih ideja koje vodi više 100 omladinaca i čiju će korist osjetiti više od 500 mladih sa područja pet općina. Preduzeća mogu podržati omladinske projekte u jednom ili više gradova i tako i sami biti junaci svoje zajednice i kod mladih stvoriti osjećaj da iz Bosne i Hercegovine ne treba ići jer sami možemo kreirati bolje uslove i ovdje graditi porodice, karijere i ugodan život.

U svakoj općini je planiran niz kretivnih događaja u kojima će učestvovati naši volonteri iz Odbora omladinskih banaka, omladinski aktivisti, donatori pojedinci i preduzeća. Želimo pokazati da zajedno imamo vjere u mladost. „Mi podstičemo mlade da čine pozitivne promjene u svojim životima i lokalnoj zajednici u kojoj žive!“

Više informacija možete dobiti u uredu Fondacije tuzlanske zajednice na telefon: 035 362-831 ili na e-mail: [email protected].

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin