Pod lupom: Press konferencija povodom građanskog posmatranja izbora

19 jul

Pozivamo vas na konferenciju za medije Koalicije ”Pod lupom” koja će se održati u srijedu 20. jula 2016. godine sa početkom u 13.00 sati na platou ispred Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u Sarajevu.

Press konferencija se organizuje u okviru projekta ,,Izgradnja sistema i odgovornosti u izborima“ koji finansira Evropska unija.

Koalicija će ovom prilikom pozvati sve građane/ke BiH na posmatranje Lokalnih izbora 2016 na sam izborni dan, 2. oktobra.

Također želimo upozoriti na moguće nepravilnosti prije izbornog dana i na sam izborni dan, te najaviti monitoring medija i izbornih kampanja političkih subjekata.

Na konferenciji će se obratiti:

  • Vladimir Pandurević, voditelj programa, Delegacija EU u BiH
  • Dario Jovanović, direktor projekta
  • Stjepana Ivanuš, regionalna koordinatorica
  • Almir Bičakčić, posmatrač Koalicije ”Pod lupom”

Na konferenciji će prisustvovati i kompletno osoblje Koalicije (60 osoba) iz svih sedam regionalnih kancelarija koje su aktivne na području BiH.

Koalicija i ove godine želi osigurati slobodne i poštene izbore širom Bosne i Hercegovine i poziva predstavnike medija da proprate naše aktivnosti i na taj način daju doprinos unapređenju izbornog procesa.

Za sve dodatne informacije molimo Vas da se obratite koordinatorici za odnose s javnošću Koalicije ”Pod lupom” Jovani Kljajić putem elektronske pošte [email protected] ili telefona 033 268 160, 065 252 016.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin