PitchWise treba volontere i volonterke

3 aug
Rok prijave 14.08.2016

Festival je počeo iz potrebe da zauzmemo napušten i zanemaren prostor i da ga tranformišemo u mjesto susreta koje će okupiti društveno anagažirane umjetnice, aktiviskinje, teoretičarke, feministkinje i sve zaiteresovane za ženska pitanja u BiH, regiji i svijetu!

Centralna tema jedanaestog po redu PitchWise festivala je:

PitchWise CONNECTING – propitivanje individualnih aktivističkih iskustava i savremenih društvenih konteksta u djelovanju protiv patrijarhata!

Misli globalno – djeluj lokalno!

Ove godine PitchWise uvezuje i propituje javni prostor sa ličnom pričom – pokretom – dodirom i zvukom.  Svojim ličnim angažmanom mi zauzimamo i preuzimamo javni prostor, propitujemo, transformišemo društvo i preuzimamo odgovornost.

Linkovi programa prethodnih festivala:

http://fondacijacure.org/index.php?do=article&article_id=230

Ako želite da se aktivnije uključite u rad Fondacije CURE i da pri tome radite na organizaciji jedinstvenog i originalnog festivala ženske umjetnosti i aktivizma pošaljite nam vaše kratko pismo zainteresovanosti (maksimalno 350 riječi), ime i prezime i kontakt telefon na e-mail [email protected] do ponedjeljka, 14.08.2016. i pridružite se organizovanju festivala.

Minimum sati volontiranja je 20, a volonteri/ke koje se prijave obavezuju se na rad tijekom samog PitchWise festivala ženske umjetnosti i aktivizma u dogovoru sa timom koji koordinira aktivnosti. Prethodno iskustvo rada na festivalima je poželjno, ali ne i nužno. U svom radu na festivalu ćete steći iskustvo, nova poznanstva, imat ćete potvrde od Fondacije CURE da ste učestvovale/i u organizaciji festivala, a također, vaše zalaganje i učešće na PW omogućit će temelje naše buduće saradnje.

Neke od odgovornosti zainteresiranih osoba za volontiranje na PW 2016. jesu rad na pripremi festivala, komunikacija s gošćama i gostima, umjetnicama, teoretičarkama, aktivistkinjama i feministkinjama iz cijele regije, rad na registraciji učesnika/ca i dijeljenju informacija učesnicima/cama, rad na distribuciji materijala te ostalim logističkim poslovima.

Prednost imaju osobe koje dolaze iz Kantona Sarajevo, jer planiramo organizovati pripremne sastanke u kancelarijama Fondacije CURE prije PitchWise festivala, ali primamo i ograničen broj volontera/ki iz drugih mjesta. Zato ne oklijevajte nego se prijavite.

Radujemo se vašim prijavama!

Tim Fondacije CURE vam šalje feminističke sestrinske pozdrave! J

(Visited 2 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments