Perpetuum mobile: Otvoren poziv za obuku za vršnjačke edukatore/ice

19 feb
Rok prijave 26.02.2016

Perpetuum mobile – Institut za razvoj mladih i zajednice ima za cilj kreiranje društva gdje su mladi poštovani, uspješni i imaju mogućnost da razvijaju svoje potencijale. Perpetuum mobile (PM) danas djeluje na teritoriji Bosne i Hercegovine ali i šire. Kao organizacija otvorena za saradnju okuplja veliki broj volontera ali i stručnih saradnika iz domena nauke, politike, ekonomije i brojnih drugih oblasti društva.

Ovim putem Institut Perpetuum mobile raspisuje poziv na obuku za deset vršnjačkih edukatora/ica.

Trening vršnjačke edukacije će se održati od 5. do 6. marta 2016. godine u Resursnom centru Instituta u Banjaluci.

Cilj treninga je edukacija i obučavanje mladih, razvijanje njihovih prezentacijskih i facilitacijskih vještina kao i širenje mreže poznanstava. Tokom treninga učesnici/ce će obrađivati teme u vezi sa rodnom diskriminacijom i njenom prevencijom. Treneri su Ilija Trninić i Aleksandar Slijepčević.

Kriterijum za selekciju:

  • Kandidati/kinje moraju da pokažu interes za vršnjačku edukaciju kroz volonterski i/ili humanitrani rad, kao i plan primjene stečenih znanja i vještina u praksi
  • Kandidati/kinje trebaju pokazati spremnost i otvorenost za učenje i širenje znanja
  • Kandidati/kinje koji su već imali iskustva sa vršnjačkom edukacijom će imati prednost
  • Kandidati/kinje koji su već prošli obuke iz oblasti nediskriminacije, ravnopravnosti polova i nenasilja će imati prednost

Prilikom izbora učesnika/ca vodiće se računa o:

  • Rodnoj zastupljenosti (jednak broj učesnika/ca muškog i ženskog pola)
  • Iskustvu u radu u vršnjačkoj edukaciji
  • Članstvu u nekoj organizaciji za mlade u Banjaluci

Ukoliko ste zainteresovani, živite u Banjaluci i imate između 17 i 22 godine, prijavite se i pridružite ovom veoma interesantnom programu obuke. Potrebno je da nam dostavite kratko motivaciono pismo i CV na mejl adresu: [email protected]. Rok za prijavu je 26. februar 2016. Odabrani kandidati/kinje će biti obaviješteni o detaljima obuke najkasnije do 29. februara.

Trening je organizovan u okviru drugog ciklusa grantova Koalicije civilnog društva u borbi protiv diskriminacije – Jednakost za sve. Ovaj program je omogućen zahvaljujući podršci američkog naroda kroz United States Agency for International Development (USAID).

(Visited 2 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments