Peking: Međunarodna trening radionica “Big Earth Data”

1 aug
Rok prijave 24.08.2018

IRDR organizacija iz Pekinga objavila je konkurs za učešće na trening kursu u oblasti smanjenja rizika od katastrofa, koji će se održati u periodu od 30. oktobra do 5. novembra 2018. godine u Pekingu, Kini.

 

OPIS
DBAR je međunarodni istraživački program za promovisanje saradnje sa zemljama koje se zalažu za demonstriranje, pametnu upotrebu i primjenu “Big Earth Data” programa, i sve to kao podrška održivom razvoju ljudi i ekonomiji na lokalnom, nacionalnom i regionalnom nivou . “Upravljanje katastrofama” jedan je od ključnih stubova održivog razvoja u DBAR-u, zajedno sa upravljanjem obalnim zonama, poljoprivredom i sigurnošću hrane, urbanim razvojem i očuvanjem nasljeđa.
Trening će se održati u periodu od 30. oktobra do 5. novembra 2018. godine u Pekingu, Kini.
Odabranim kandidatima biće obezbijeđene međunarodne avio-karte između njihovih zemalja i Pekinga (ekonomska klasa), kao i lokalni troškovi kao što su smeštaj, terenska tura, lokalni prevoz itd. tokom radionice. Najbolji učesnici radionice će imati obezbijeđena sredstva za prisustvo ili predstavljanje istraživanja na budućim seminarima ili konferencijama koje će DBAR organizovati.
Napomena: svim učesnicima se savjetuje da obezbijede adekvatno zdravsteveno osiguranje tokom boravka u Kini. Organizator nije odgovoran za takve troškove.

USLOVI
Pravo na učešće u trening kursu imaju:
– Mladi akademici i istraživači u oblasti smanjenja rizika od katastrofa;
– Mladi praktičari iz nacionalnih / lokalnih vlasti i organizacija civilnog društva;
– Pošto je broj ograničen na 20 ljudi, samo oni koji su kvalifikovani mogu biti izabrani kao zvanični učesnici. Ženski kandidati imaju prednost;
– Radni jezik radionice je engleski. Poznavanje nekih kineskih predstavljaće prednost.

NAČIN PRIJAVE
Popunjen prijavni obrazac poslati na mejl: [email protected] ili faksom + 86-10-8217-8959.

ROK ZA PRIJAVU: 24. avgust 2018. godine.

Detaljnije: Međunarodna trening radionica “Big Earth Data”, Kina

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments