Oxford univerzitet kreće sa besplatnim online kursevima

28 nov

Oxford, najbolje rangirani univerzitet na svijetu uskoro će početi pružati besplatne otvorene online kurseve i na taj način se pridružiti prestižnim institucijama kao što su Berkli, Harvard i MIT.

Od februara 2017. Oxford univerzitet biće partner sa neprofitnom platformom za online učenje EDX i ponudiće online svoj kurs pod nazivom “From Poverty to Prosperity: Understanding Economic Development.”

Glavni predavač na kursu je profesor ekonomije i politike sa Oxforda, Sir Paul Collier, a kurs će preispitati ”vitalnu ulogu koju vlade imaju u podršci ekonomskom razvoju.”

“Misija naše škole je da poboljša rad vlada širom svijeta kroz istraživanje i obrazovanje, a za to je potrebno bolje obrazovanje javnih funkcionera, nastavnika, preduzetnika, novinara i građana,” kaže je Ngaire Woods, profesor i dekan na Oxfordu.

Upis je otvoren putem platforme EDX, a kurs će trajati šest nedjelja. Očekuje se da će biti potrebno oko dva do tri sata nedjeljno da biste ga završili. Materijali će biti dostupni i kada se kurs završi.

Možda je i Oxford bio inspirisan aktuelnim pripremama za Black Friday tokom kojih je ponuđeno hiljade online kurseva za samo 10 dolara.

Taster.ba

(Visited 2 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments