Otvorite vrata i svoje srce AFS učeniku iz inostranstva i upoznajte svijet u svom domu!

7 jul
AFS domaćin porodice širom svijeta su ljudi dobre volje koji primaju učenika iz inostranstva u svoj dom kako bi mu predstavili svoju kulturu i upoznali njegovu. Slobodan krevet, mjesto za stolom i otvoreno srce je sasvim dovoljno da postanete dio interkulturalnog susreta.

PRIJAVITE SE već sada da ugostite jednog od AFS učenika u školskoj 2016/17. godini. Pišite nam na [email protected], pozovite nas radnim danima od 11 do 13 h na 033 974 606 za više informacija ili popunite obrazac na dnu stranice kako bi vas kontaktirali.

AFS JEDNOGODIŠNJI PROGRAM
(2. septembar 2016. –  2 juli 2017. godine)

M, 16 godina, djevojka, FRANCUSKA

M. dolazi sa jugozapada Francuske. Za sebe kaže da je svi mnogo vole jer je uvijek nasmijana i sretna. M. se voli šaliti i činiti druge ljude sretnima. M. svira klarinet, kao i klavir, te je od ove godine počela da svira i gitaru. Smatra da je muzika život, te da je to čini sretnom.

N, 17 godina, djevojka, ITALIJA
N. kaže da je radoznala i društvena osoba. Obožava da istražuje nove stvari, upoznaje ljude i običaje. Njeni prijatelji smatraju da je veoma ljubazna, otvorena i iskrena osoba. N. voli da pjeva, te misli da je to sastavni dio njenog života. Smatra da u svakoj poteškoći ima nešto dobro, te se uvijek trudi gledati stvari na pozitivan način.

S, 17 godina, momak, ISLAND
Iako kaže da je ponekad nesiguran, S. smatra da je veoma nezavisan i da zna šta želi u životu. Njegovi prijatelji kažu da je veoma ambiciozan kao i dobro organizovan. Prijatelji kažu i kako uvijek daje sve od sebe u svemu što radi, ali da je istovremeno i veoma opuštena i prijatna osoba. S. misli da je svijet divan zbog svih različitosti koje se nalaze u njemu, te je veoma uzbuđen što će provesti svoju godinu razmjene u Bosni i Hercegovini.

M, 17 godina, djevojka, ITALIJA
M. dolazi iz Puglie, sa juga Italije. Za sebe kaže da je vaspitana i da voli provoditi vrijeme s ljudima. Voli djecu zbog njihove iskrenosti i pogleda na život. Kada donosi odluke u životu, uvijek smatra da je dobro čuti i neku drugu stranu, te često traži savjete. Njeni prijatelji smatraju da je vrlo jednostavna osoba, da je sretnom čine male stvari. Voli da provodi vrijeme u prirodi, jer se tada osjeća povezanom sa svijetom.

M, 17 godina, momak, ITALIJA
M. za sebe kaže da je sportski tip. Omiljeni sportovi su mu plivanje, fudbal, košarka i vožnja bicikla. Njegovi prijatelji kažu da je veoma disciplinovan, siguran i da ima jasno određene ciljeve. Od domaćin porodice očekuje da se dobro uklope i da nauči mnogo stvari o kulturi Bosne i Hercegovine.

Y, 16 godina, momak, ITALIJA
Y. dolazi iz Centralne Italije. Voli hemiju i smatra da je to mali djelić magije koji možemo pronaći u životu, i koji pokreće svijet. Za sebe kaže da je nezavisan, te da većinu problema rješava sam. Za AFS program se prijavio sa željom da upozna drugu kulturu, jezik, naciju i običaje. Vjeruje da će mu razmjena promijeniti život.

S, 17 godina, djevojka, TURSKA
S. ima 17 godina i dolazi iz Turske gdje živi sa roditeljima i starijom sestrom. Pohađa medicinsku školu i planira da upiše fakultet. U slobodno vrijeme rado čita knjige. Također rado piše i do sada je svoje radove slala na mnoga takmičenja. Voli sport, a najviše plivanje i jedrenje. Veliki san joj je da obiđe svijet na jahti. Rado gleda košarku i veliki je fan Los Angeles Lakersa. Ponekad se odmara gledajući serije. Omiljene su joj “Igra prijestolja” i “Prijatelji”.

AFS TROMJESEČNI PROGRAM
(2. septembar –  30. novembar 2016. godine)

V, 16 godina, djevojka, ITALIJA
V. dolazi sa juga Italije. Prijatelji je opisuju kao tihu, povučenu i stidljivu osobu. Smatraju da je veoma strpljiva i ljubazna osoba. V. za sebe kaže da ima dobru komunikaciju sa svojim roditeljima i prijateljima. Pohađa naučnu srednju školu, a u budućnosti želi da postane arhitekt.

M, 17 godina, djevojka, ITALIJA
Za M. prijatelji kažu da je darežljiva, iskrena i vjerna osoba.  Sebe smatra entuzijastičnom, aktivnom i takmičarski nastrojenom osobom, te misli da je jako glasna i da ima predispozicije da postane uspješan lider. Njeni glavni interesi su čitanje, fotografija, muzika i arhitektura, ali ima i druge. Od domaćin porodice očekuje uzajamno poštovanje i prihvatanje.

F, 17 godina, momak, ITALIJA
F. za sebe kaže da je sretna, smiješna, pričljiva i ugodna osoba. Voli da se druži i provodi vrijeme sa svojim prijateljima i porodicom. Za njega je veoma bitno da ima odličan odnos sa porodicom, jer ona za njega predstavlja najvažniji dio života.

H, 17 godina, djevojka, BELGIJA

H. dolazi iz Belgije. Kaže da je sretnom čine male stvari, te da obožava da gleda zalazak sunca, jagode, osmijehe stranaca. Također, svira klavir te joj je muzika jedna od glavni okupacija u životu. Prijatelji je opisuju kao osobu koja voli da isprobava nove stvari i koja voli upoznavati ljude.

D, 15 godina, djevojka, BELGIJA
D. za sebe kaže da je perfekcionista, te da sebi uvijek postavlja visoke standarde. Smatra da je nezavnisna osoba, ali kada je nesigurna uvijek upita starije za savjet. Njeni prijatelji kažu da uvijek sasluša njihove probleme, te da uvijek daje korisne savjete. D. voli da pleše, te je muzika sastavni dio njenog života.

A, 15 godina, BELGIJA
Njeni prijatelji kažu da je spontana, srdačna, entuzijastična i kreativna osoba. Njeni hobiji uključuju cirkus, flamenko, kupovinu i učestovanje u izviđačima. Kaže da voli život u gradu, ali da joj je najdraži dio sedmice kada ode u prirodu. Obožava modu, te voli da prati modne blogove koji joj daju inspiraciju. Voli da bude drugačija sa svojim stilom, i da se izdvaja iz mase.

F, 17 godina, ITALIJA

F. ima 17 godina i dolazi sa jednog od italijanskih otoka gdje živi sa majkom i mlađim bratom. Ide u umjetničku školu. Voli umjetnosti i jako uživa u dizajniranju stvari koje kasnije ima priliku i kreirati u studiju za keramičke predmete. Rado ide u kino jer voli gledati filmove. Veliki je gurman i  raduje se prilici da iskusi novu kuhinju. Voli pjevati i slušati muziku iz 50ih i 60ih. Za seba kaže da je odgovorna i zrela, pomalo stidljiva i tvrdoglava. Smatra da se lako prilagođava novom i drugačijem.  Za AFS razmjenu se prijavila jer voli putovanje, učenje novih jezika, upoznavanje drugačije kulture i novih ljudi.

Ukoliko ste zainteresovani da ugostite jednog od učenika, popunite ovaj obrazac i kontaktirat ćemo vas kako bi vam ponudili više informacija.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin