Otvoreni poziv mladima Grada Mostara za učešće na javnoj tribini ”Pet do dvanaest”

9 aug
Rok prijave 31.08.2018

Agencija lokalne demokratije Mostar (LDA Mostar), Vijeće mladih Grada Mostara (VMGM) i Omladinski kulturni centar Abrašević (OKC Abrašević) organiziraju javnu tribinu simboličnog naziva ”Pet do dvanaest” namijenjenu susretu mladih Grada Mostara s kandidatima za Opće izbore 2018. godine koji spadaju u kategoriju mladih do 30 godina. Održavanje javne tribine je planirano na dan 18.09.2018. s početkom u 11:55h u prostorijama OKC-a Abrašević u Mostaru.

Svi zainteresirani za sudjelovanje na javnoj tribini prijaviti se mogu od ponedjeljka, 06.08.2018. do petka, 31.08.2018. godine.

Cilj ove javne tribine jeste pružiti priliku mladima Mostara da učestvuju u konstruktivnom dijalogu s predstavnicima podmlatka političkih opcija i da imaju priliku postavljati pitanja o mogućnostima doprinosa lokalnoj zajednici. Javna tribina je koncipirana na način da svaki predstavnik pozvane političke opcije ima dovoljno vremena da predstavi svoj politički plan, izloži svoje motive i program rada svoje političke opcije usmjeren ka načinima poboljšanja položaja mladih u Gradu Mostaru.

Povod organiziranju ove javne tribine je činjenica da Gradsko vijeće Grada Mostara formalno ne postoji od 2012. godine, te da lokalni izbori u Gradu nisu održani 10 godina. U skladu s tim generacije mladih ovoga Grada nikada nisu imali priliku da biraju i budu birani. LDA Mostar, VMGM i OKC Abrašević, će i u budućnosti, baš kao i u prethodnom periodu, akcenat stavljati na mlade, te im pružati priliku i mogućnost da slobodno, demokratski i argumentovano, u duhu kulture dijaloga, iznesu svoja mišljenja i stavove.

Otvoreni poziv za sudjelovanje na javnoj tribini bit će oglašen putem sljedećih web stranica: www.ldamostar.org; www.vmgm.ba; http://okcabrasevic.org/, kao i Facebook stranica organizatora, a svi zainteresirani se mogu prijaviti putem sljedećeg LINKA.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments