Otvorene prijave za stipendije za Master studij iz oblasti informatike u Edinburgu

28 feb

Škola informatike Univerziteta u Edinburgu nudi do deset master stipendija iz informatike za akademsku 2016/2017. Univerzitet nudi niz opštih i i predmetno-specifičnih šema finansiranja. Cilj stipendija je privući najbolje i najmotivisanije ljude u Edinburg.

Univerzitet u Edinburgu (The University of Edinburgh) osnovan je 1582. godine, šesti je najstariji univerzitet u svijetu engleskog govornog područja i jedan od drevnih univerziteta u Škotskoj. Misija Univerziteta je stvaranje i širenje znanja.

Zahtjev za prijem je UK 2: 1 počasni stepen ili međunarodni ekvivalent. Univerzitet prihvata sve kvalifikacije engleskog jezika za ulazak, uključujući i IELTS kvalifikacije iz bilo kojeg IELTS test centra.

Stipendije su dostupne za programe:

  • Vještačka inteligencija,
  • Kognitivne nauke,
  • Kompjuterske nauke i
  • Informatika.

Svaka stipendija će imati vrijednost od 2.000 £ i biće održiva za jednu akademsku godinu.

Stipendija se može dobiti u Velikoj Britaniji a biće dodijeljena na temelju akademskih zasluga. Stipendije će se dodijeliti na medjunarodnom nivou, učesnicima koji dolaze van EU. Pored akademske kvalifikacije, izborna komisija će takodje uzeti u obzir finansijske okolnosti kandidata.

Uslov za prijem: Stipendija će se dodijeliti široko na temelju akademskih zasluga. Kandidati moraju imati, ili očekuju da će dobiti Britanski prve klase ili 2: 1 priznanja stepen na osnovnom nivou ili medjunarodni ekvivalent.

Prateći materijal: uzeće se u obzir MSC program, od vas se traži da popunite obrazac prijave, dvije reference, kopije transkripata stepena, diplome i kvalifikacije engleskog jezika.

Kandidati treba da dostave što je više moguće pratećih dokumenata. Medjutim, ako još niste dobili kvalifikaciju iz engleskog jezika ili konačni rezultat iz vaše akademske institucije, i dalje možete poslati ove dokumente na neki kasniji datum. Imajte na umu da mjesto nećete biti osigurano sve dok ne priložite sva potrebna prateća dokumenta.

Sve prijave moraju biti dostavljene online najkasnije do 1. aprila 2016.

Dodatne informacije: www.ed.ac.uk

(Visited 3 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments