Otvorene prijave za ljetni kamp mira “Friedensgrund”

7 jun
Rok prijave 01.07.2018

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. već jedanaest godina zaredom organizira ljetni kamp mira za mlade pod nazivom Friedensgrund BiH, što znači temelj mira. Cilj kampa je pružiti priliku mladim katolicima i pravoslavcima da dožive smisleno ljetovanje kroz spoj molitve, zabave, učenja i rada, a sve to prožeto stjecanjem novih prijateljstava i prihvaćanjem prilike za rast. Ove godine kamp će se održati u župi sv. Ane u Radunicama (općina Žepče), u razdoblju od 14. do 22. srpnja 2018. godine.

Kroz osmodnevni program kampa, mladi imaju priliku pod vodstvom vršnjačkih edukatora projekta za mlade Koračajmo zajedno učiti o važnosti upoznavanja drugog i drugačijeg, otkrivati osobne i kolektivne vrijednosti, ali i razvijati svoje radne navike, talente i sposobnosti. Cijeli program kampa prožet je duhovnom dimenzijom koja naglašava: Isus Krist je temelj na kojem živimo i razlog našeg upoznavanja i zbližavanja.

Program kampa Friedensgrund uključuje:
– Molitve u duhu Taize-a kojima započinje i završava dan
– Radionice koje imaju za cilj pomoći mladima da rastu u kršćanskim vrijednostima, izgradnji mira te u prihvaćanju drugog i drugačijeg
– Radne akcije koje imaju cilj potaknuti mlade na razvijanje radnih navika, empatiju prema ljudima u potrebi i odgovornost prema lokalnoj zajednici
– Radionice koje potiču razvoj kreativnosti, kritičkog mišljenja i timskog rada
– Natjecateljske timske igre i „vesele večeri“ uz film i logorsku vatru
– Boravak u prirodi
– Duhovnu pratnju katoličkog i pravoslavnog svećenika
– Odlazak na izlet i posjet sakralnim objektima
– Posjet katoličkim i pravoslavnim obiteljima u lokalnoj zajednici

Prijave su otvorene do 01.07.2017. godine, a mogu sudjelovati svi mladi uzrasta od 15 do 25 godina. Prijave se mogu izvršiti putem e-maila [email protected]. Prijavni obrazac možete ispuniti ovdje. 
Participacija za sudjelovanje iznosi 50 KM po osobi.

Više informacija također možete dobiti putem e-maila: [email protected] i na broj telefona: 033/766-226, svakim radnim danom od 08:00 do 16:00.

Kontakt osobe Nadežda Mojsilović i Marija Puljić

(Visited 2 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments