Otvorene prijave za EESTech Challenge Tuzla takmičenje!

17 mar

Udruženje studenata elektrotehnike Evrope, lokalni komitet Tuzla (EESTEC LC Tuzla), organizuje lokalnu rundu za evropsko takmičenje „EESTech Challenge“ na temu nadzirnog mašinskog učenja u kojem učestvuje 13 Fakulteta elektrotehnike iz cijele Evrope.

Učesnici se prijavljuju u grupama od po tri takmičara i pokazuju svoje vještine u savladavanju projektnog zadatka, a samo takmičenje je koncipirano kao 24 sata hackathon. Radove će ocijeniti stručni tročlani žiri sa Fakulteta elektrotehnike. Najbolji tim čeka velika nagrada, a to je finalno takmičenje u Cirihu, Švicarska, gdje će imati priliku da upoznaju takmičare i studente iz cijele Evrope, nauče mnogo toga novog i uživaju u ljepotama Ciriha.

Studenti imaju priliku da prisustvuju i edukacijama koje su bogate kako teoretskim tako i praktičnim radom.

Prva edukacija je održana 13.03.2017.god a koju je održala vanr.prof.dr.Lejla Banjanović-Mehmedović sa Fakulteta elektrotehnike, čije je znanje i iskustvo u ovoj oblasti zaista zavidno. Druga edukacija će se održati 20. marta u 16 sati u prostorijama Gimnazije „Meša Selimović“, gdje će učesnici imati priliku ponovo slušati predavanja profesorice Lejle Banjanović-Mehmedović. Treća edukacija koja je praktičnog karaktera održat će se dan kasnije, 21. marta u 16 sati također u prostorijama Gimnazije „Meša Selimović“ i vodit će je mr.sc. Ivan Bosankić, asistent sa Fakulteta elektrotehnike.
Ceremonija otvaranja takmičenja je 30. marta u 10 sati u multimedijalnoj sali iste škole.
Svi koji su zainteresirani da budu dio prvog EC-a i pobjedom osiguraju sebi sjajan provod i nezaboravno iskustvo kao predstavnici Tuzle u Zürich-u (Švicarska) mogu sada da se prijave na sljedećem linku.

(Visited 3 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments