Otvorene prijave za Bosansku naučnu olimpijadu

30 jan

Američka ambasada, BURCH univerzitet i Fondacija Izvor Nade sa zadovoljstvom predstavljanajveće naučno-srednjoškolsko takmičenje u Bosni i Hercegovini na kojem se učenici takmiče u četiri kategorije: inžinjering, web dizajn, okoliš i imam ideju.

Kao nastavak Burch projekt olimpijade, ove godine u saradnji sa Američkom ambasadom bit će organizovana u još većem stilu i predstavljeno ”Top 100” projekata, odnosno 25 projekata po kategoriji.

Bosanska naučna olimpijada je platforma putem koje učenici srednjih škola mogu prezentovati svoje projekte, te zavisno od plasmana ostvariti stipendije za nastavak školovanja na BURCH univerzitetu. Ovaj projekt je također prilika za mlade da stiču nove kompetencije i razvijaju svoje ideje.

Nagrade su, pored novčanih i stipendije u iznosu 21.000 KM za prvoplasiranog, kojom su pokriveni troškovi dodiplomskog studija na BURCH Univerzitetu, drugoplasirani osvaja 75 posto stipendije, odnosno 15.750 KM, a trećeplasirani 50 posto stipendije, odnosno 10.500 KM.

Ovogodišnje izdanje bit će održano 8. i 9. aprila. Registracija za takmičenje je, radi pojednostavljenja procedura za aplikante,  u elektronskoj formi, a prijavnicu možete naći na online prezentaciji Olimpijade, olympiad.ibu.edu.ba, pod sekcijom “Apply now”.

Detaljnije informacije o pravilima i zahtjevima možete naći na web stranici olympiad.ibu.edu.ba.

(Visited 3 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin