Otvorene prijave za Balkanske stipendije za izvrsnost u novinarstvu 2018.

2 feb
Rok prijave 12.03.2018

Da li imate ideju za veliku priču? Želite da izvještavate po najvišim profesionalnim standardima, uz novčanu i kvalitetnu uredničku podršku? Da li želite da ta priča bude objavljena širom Jugoistočne Evrope i da ima međunarodni uticaj?

Ako želite da napredujete u karijeri i radite na priči koja bi mogla da izazove promjene, onda je Balkanska stipendija za izvrsnost u novinarstvu prava prilika da to i ostvarite.

Svake godine, Balkanska istraživačka mreža (BIRN) bira deset novinara koji će dobiti novčanu i profesionalnu podršku za svoja istraživanja na temu koja je bitna za region i EU – 2018. godine tema je ISTINA.

Detaljna uputstva o konkursu možete naći na njihovom sajtu.

Za stipendiju se mogu prijaviti iskusni novinari iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Albanije, Bugarske, Hrvatske, Kosova, Makedonije, Crne Gore, Rumunije i Grčke.

Svoje prijave s prijedlogom priče na ovogodišnju temu “Istina” pošaljite do 12. marta 2018. godine.

Kandidati koje izabere stručni žiri dobit će stipendiju u iznosu od 2.000 eura, kao i dodatnih 2.000 eura za troškove putovanja i istraživanja. Oni će također prisustvovati međunarodnim seminarima, konstantno dobijati podršku mentora tokom rada na svojim pričama, koje će biti objavljene u regionalnim i međunarodnim medijima. Tri najbolje priče izabrane od stručnog žirija također će dobiti novčane nagrade.

Ukoliko imate pitanja, kontaktirajte nas na [email protected].

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin