Otvorene prijave za 3. Startup Weekend Mostar

7 okt
Rok prijave 16.10.2015
INTERA Tehnološki Park s veseljem objavljuje otvaranje prijava za treći Startup Weekend u Mostaru! Održati će se u prostoru INTERA TP-a u dvorani Europa, od 16.-18.10.2015.

STARTUP_WEEKEND

Startup Weekend je planetarno prepoznat događaj na kojem mladi imaju priliku raditi u timu na razvijanju poslovne ideje uz asistenciju mentora. Tijekom 2014. godine održano je 1800 događaja u 120 zemalja u svijetu. Sjedište neprofitne organizacije je u Seattleu, međutim, organizatori i facilitatori Startup Weekend-a djeluju u preko 200 gradova – od Mongolije, preko Južnoafričke republike i Londona, do Brazila. Svi s istim ciljem – vikend druženje kako bi izabrali ideje, formirali timove i osnivali poduzeća!

Svi Startup Weekend događaji slijede isti osnovni model: bilo tko je dobrodošao da u petak navečer prezentira svoju ideju i dobije povratnu informaciju od ostalih. Nakon toga, timovi se formiraju oko najboljih ideja (odabranih od strane svih sudionika) nakon čega u idućih 54 sata rade na kreiranju poslovnog modela, kodiranju, dizajniranju i istraživanju tržišta. Vrhunac vikenda je pitching pred sucima, nakon čega slijedi selekcija i proglašenje pobjednika. I ovaj Startup Weekend u Mostaru će biti tematski fokusiran na poslovne ideje temeljene na informacijskim tehnologijama (IT), no to ne isključuje ideje iz bilo kojeg drugog područja koje u svom poslovnom modelu primjenjuju IT tehnologije.

Bilo da osnujete vlastiti startup, pronađete budućeg poslovnog partnera, upoznate nekog novog ili naučite neku novu vještinu mimo standardne svakodnevne rutine – garantiramo vam da će svi napustiti događaj s novim saznanjima i pozitivnim iskustvima. Ako ste ikad razmišljali o poduzetništvu ili se jednostavno želite zabaviti i naučiti nešto novo – prijavite se odmah!

Za sve sudionike osiguran je lokalni taksi prijevoz od centra grada do INTERA TP-a, a za one koji dolaze van grada Mostara, osigurali smo smještaj u petak i subotu navečer, kao i pokrivanje putnih troškova u visini cijene javnog prijevoza. Također, osigurani su i svi obroci za vrijeme trajanja događaja.

Sve detaljnije informacije se mogu vidjeti ovdje, a prijava se vrši putem maila na adresu [email protected]. Kupnja ulaznica u vrijednosti od 10€ se vrši putem Eventbrite-a, ulaznice je moguće platiti i gotovinski, u prostorijama INTERA TP-a, a rok je do petka, 16.10.2015.

Sudionike očekuje izuzetno praktično iskustvo i prilika za stjecanje novih poznanstava i vještina, uz nagradni fond od 4000 KM i mogućnost izravnog ulaska u poslovni inkubator INTERA TP-a.

Ujedno, treći Startup Weekend je i posljednja aktivnost projekta „Dijalog umjetnosti i tehnologija IT_ART“, koji se provodi u sklopu projekta „Dijalog za budućnost“ i implementiraju ga UNDP, UNICEF i UNESCO u partnerstvu s Predsjedništvom Bosne i Hercegovine. Projekt „Dijalog za budućnost” se financira sredstvima Ureda Ujedinjenih naroda za podršku izgradnji mira / Fonda za izgradnju mira (PBF).

Treći Startup Weekend, osim od UNDP-a, podržan je i od strane Ministarstva Vanjskih poslova Kraljevine Norveške te poduzeća MojTaxi. Uvid u atmosferu s prošlog Startup Weekenda možete vidjeti na sljedećem videu.

Očekujemo vaše prijave! Dobrodošli!

Srdačan pozdrav.

INTERA

Technology Park Mostar

Zaklada za inovacijski i tehnološki razvitak

Foundation for innovation and technology development

Bišće polje b.b. 88 000 Mostar

Bosna i Hercegovina

+387 63 438 100

[email protected]

http://www.intera.ba/

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin