Otvorene međunarodne stipendije JAUW za žene, Japan

6 mar
Rok prijave 31.03.2019

Japansko udruženje univerzitetskih žena (JAUW) trenutno prima prijave za međunarodni stipendijski program. JAUW stipendija je namijenjena kandidatkinjama koje su državljanke svi država osim Japana.

OBLAST:

Sve oblasti

OPIS

Studentkinje će provesti do 6 mjeseci na istraživanju u Japanu. Svaka dobitnica će primiti stipendiju u iznosu od 700.000 do 1.000.000 juana. JUAW međunarodni stipendijski program ima za cilj da vam finansijski pomogne da dođete i ostanete u Japanu kada je za vas poželjno ili veoma važno da ostanete u Japanu da biste dalje nastavili sa studiranjem ili istraživanjem. Trajanje vašeg boravka u Japanu i razni drugi faktori biće uzeti u obzir pri određivanju ukupne visine davanja.

USLOVI

Potrebno je da ste ženskog pola i da imate bilo koje državljanstvo osim japansko, da živite izvan Japana u vrijeme prijave; da imate master diplomu i da radite izvan akademije ili da ste studentkinja koja ima veću diplomu od master diplome (preddoktorski ili disertacijski nivo); poslijedoktorski istraživači se mogu prijaviti, ali manjeg su prioriteta; morate sami naći domaći univerzitet ili instituciju u Japanu i u vrijeme prijave morate dostaviti Pismo za prijem od domaćeg unvierziteta ili vašeg potencijalnog nadzornika; morate objasniti u prijedlogu zašto morate da ostanete u Japanu i da završite studij ili istraživanje; morate jasno reći u prijedlogu kako i u kojem aspektu ćete doprinijeti vašoj zemlji kroz vaš studij/istraživanje u Japanu.

NAČIN PRIJAVE

Kako biste se prijavili inspunite onlajn aplikacionu formu na linku.

ROK ZA PRIJAVU:

31. mart 2019.

Detaljnije na linku.

(Visited 204 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments