Otvorene aplikacije za SIGMA AGILE mrežu

16 jun
Rok prijave 27.07.2017

Otvorene su aplikacije za SIGMA AGILE Erasmus mundus Action 2 mrežu. Poziv će obuhvatati isključivo dodiplomske i doktorske mobilnosti u trajanju od najjviše jednog semestra.

Rok za apliciranje je: 27 juli do 13:00 po srednjeevropskom vremenu.

Na poziv mogu aplicirati studenti koji pripadaju ciljnoj grupi 3 i studenti koji pripadaju ciljnoj grupi 1 sa Univerziteta u Vlori, Univerziteta u Škodri, Univerziteta u Bihaću i Univerziteta „Džemal Bijedić” u Mostaru.

Na stipendije se mogu prijaviti isključivo studenti sa Zapadnog Balkana. Nije moguće aplicirati na ciklusne stipendije.

Pripadnici ciljne grupe 1 su studenti koji su upisani na jedan od sljedeća četiri univerziteta, Univerzitet u Vlori, Univerzitet u Škodri, Univerzitet u Bihaću i Univerzitet „Džemal Bijedić” u Mostaru.

Pripadnici ciljne grupe 3 su državljani jedne od zemalja zapadnog Balkana koji se nalaze u posebno ranjivom položaju iz političkih i socijalnih razloga (osobe sa statusom izbjeglica, interno raseljene osobe, osobe koje mogu dokazati da su se nepravednih razloga norali ispisati sa univerziteta, etničke manjine koje su doživjele diskriminaciju, npr. Romi). Dokumenti koji dokazuju ranjivi položaj moraju biti priloženi u aplikaciji.

Instrukcije za apliciranje.
Online aplikacije.
Više o mreži.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments