Otvorena Mreža traži volontere u okviru Imep projekta

15 jul
Rok prijave 16.07.2018

OTVORENA MREŽA (OM) iz Sarajeva vas poziva na volontiranje u okviru USAID-ovog “Programa osnaživanja nezavisnih medija – IMEP“ kojeg sprovodi u partnerstvu sa Centrom za promociju civilnog društna (CPCD), a putem kojeg će se u naredih četiri godine podržati mediji kroz više vrsta grantova, ali i njihovi kapaciteti u izradi kvalitetnijih sadržaja, povećati finansijska održivosti medija, kao i obezbijediti pravna zaštita novinara.

Projekat također promovira i koncept volonterstva u smislu sticanja novih vještina i poboljšanja zapošljavanja mladih. Volonterima će se pružiti prilika da svojim volontiranjem budu dio projektnog tima gdje će u dinamičnom, motivirajućem i prijateljskom okruženju provesti dio svog slobodng vremena i steći nova iskustva, znanja i vještine koje će biti od koristi u daljnjem ličnom i profesionalnom razvoju.

O OTVORENOJ MREŽI

OM je bosanskohercegovačka nevladina organizacija sa djelovanjem na području cijele BiH, koja konstantno razvija svoje medijske kapacitete i druge resurse. Sve svoje aktivnosti OM implementira kroz četiri sektora: program liječenja u inostranstvu, medijski sektor, projektni sektor i program društveno odgovornog poslovanja. OM je nosilac dozvole i za  neprofitni community radio – „Radio OTVORENA MREŽA“ (ROM). Kao jedan od prvih neprofitnih community radija u BiH, ROM je započeo sa radom 2012. godine i to sa pokrivenošću u cijeloj državi. Pored postojećih 9 frekvenci, ROM se može pratiti i putem streaming linka, kao i kroz programe partnerskih radio stanica u regiji. OM posjeduje veliko iskustvo i veoma je uspješna u provođenju kampanja, te ima snažnu podršku građana BiH. Pored glavne kancelariju u Sarajevu OM ima i terensku kancelariju u Bijeljini.

Zašto volontirati u OM-u?

Volonterski rad u OM-u pruža vam mogućnost da:

• unapređujete postojeće znanje i stičete nove vještine

• usavršite praktične vještine koje će vas učiniti konkurentnijim

• radite u dinamičnom, motivirajućem i prijatnom okruženju

• prolazite kroz izazovne situacije koje će doprinijeti vašem ličnom razvoju

• postanete dio kreativnog i uspješnog tima mladih, obrazovanih, ambicioznih i prije svega odgovornih ljudi potpuno posvećenih ostvarivanju zacrtanih ciljeva

• otkrijete u čemu ste dobri, a niste možda znali ili imali priliku da se isprobate

Koga tražimo?

Pored opštih vrlina kao što su odgovornost, samoinicijativnost, kreativnost i inovativnost kandidati treba da ispunjavaju i sljedeće uslove:

  • student žurnalistike ili nezaposleni novinar/žurnalista
  • osobe koje nisu studenti, ili su studenti drugih fakulteta društvenog smjera, pod uslovom da radili u medijskoj sferi i žele volontirati
  • poznavanje engleskog jezika
  • poznavanje rada na računaru
  • spremnost za timski rad
  • poželjno je da posjedujete i „can do“ stav i opredijeljenost ka pronalasku rješenja u problemskim situacijama

Broj volontera koji se primaju je dva, a volonterima će biti pokriveni nužni troškovi (topli obrok i prevoz) tokom angažmana koji počinje sredinom mjeseca augusta 2018. godine i trajaće narednih deset 10 mjeseci.

Poziv za volonter možete pronaći OVDJE a prijavni formular OVDJE.

Ljubazno vas molimo da popunite prijavni formular za volontere i da dostavite svoj CV, eventualne preporuke i dokumente koje smatrate relevantnim na e-mail adresu: [email protected] ili putem pošte na adresu: OTVORENA MREŽA, Hamdije Ćemerlića br. 21, 71 000 Sarajevo, najkasnije do 16.07.2018. godine do 13:00 časova sa naznakom „Prijava za volontiranje – Program osnaživanja nezavisnih medija – IMEP“. Nepotpune i neblagovremene prijave se neće razmatrati.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments