Otvoren poziv za šesto izdanje Škole kreativnog dokumentarnog filma “Ko je vidio video?!”

26 mar
Rok prijave 05.04.2018

Pravo Ljudski, uz podršku Nacionalne fondacije za demokratiju (NED) iz Washigtona, SAD, i lokalnih partnerskih organizacija, je danas objavio poziv za šesto izdanje Škole kreativnog dokumentarnog filma “Ko je vidio video?!”.

Traži se devet mladih autora i autorica, koji će proći kroz inovativni obrazovni program i dobiti direktno iskustvo stvaranja kratkog kreativnog dokumentarnog filma, pod mentorstvom filmskih autora i autorica sa dugogodišnjim međunarodnim iskustvom.

Ko je vidio video?! je raznolik i neformalan obrazovni program za razvoj i produkciju dokumentarnog filma, sačinjen od nekoliko segmenta koji uključuju kreativno promišljanje i kreativan pristup stvaranju, istraživanju i razvoju dokumentarnog filma, režiju, kameru i zvuk, montažu i post-produkciju.

Jedan od ciljeva ove filmske škole je okupiti mlade autore i autorice iz različitih dijelova Bosne i Hercegovine kako bi istražili nove dokumentarne oblike. U centru pažnje stoji refleksivno, kolaborativno filmsko stvaralaštvo, a traže se mlade osobe sa stavom i strašću prema dokumentarnim pričama i idejama, koje/i dolaze iz sredina i konteksta koji imaju ograničen pristup neformalnom filmskom obrazovanju.

Kriteriji su sljedeći:

  • Starosna dob između 17 i 23 godina;
  • Prebivalište u Bosni i Hercegovini;
  • Poznavanje engleskog jezika;
  • KVV#6 je otvorena za svakoga, međutim posebno se traže učesnici i učesnice koje/i imaju već nekog iskustva u kreativnom procesu.
  • KVV#6 trajaće od 11. do 20. aprila 2018. Učešće podrazumijeva obavezno prisustvo na svim radionicama i predavanjima. Planirano je da filmski radovi budu predstavljeni tokom 13. Pravo Ljudski Film Festivala, koji se održava u novembru.

Ko je vidio video?! je inovativni obrazovni program koji Pravo Ljudski organizira u Bosni i Hercegovini od 2013. godine. Više informacija, te direktan link do online aplikacije se mogu naći na web stranici www.pravoljudski.org ili putem e-mail adrese [email protected].

Konkurs je otvoren od 26. marta do 05. aprila 2018. godine.

Više informacija: Saopstenje_Poziv-na-ucesce_KVV6_PravoLjudski_26032018

(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments