Otvoren poziv za grantove u sklopu projekta ARYSE

28 sep
Rok prijave 22.10.2018

Otvoreni poziv za grantove je najavljen u sklopu projekta ARYSE (At Risk Youth Social Social Empowerment) – koji se sprovodi u okviru Civil Society Facility and Media Programme 2014-2015.

 

Projekat koordinira NVO Juventas (Crna Gora) sa sljedećim partnerskim organizacijama: ARSIS (Albanija), Udruženje MARGINA (Bosna i Hercegovina), HOPS (Makedonija), LABYRINTH (Kosovo), PREVENT (Srbija) i SHL Foundation (Nemačka).

Cilj ovog poziva je jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva koji se odnose na zagovaranje dugoročno strateško organizaciono planiranje i finansiranje. Cilj je osiguranje održivosti, doprinoseći prepoznatljivosti uloge organizacija civilnog društva od javnih institucija te promovirajući stepen uključenosti OCD u odlučivanje pravljenje i reformske procese.

Relevantne tematske oblasti su: obrazovanje, zdravlje, zapošljavanje te socijalna inkluzija i socijalna zaštita.

Da bi projektni prijedlog bio uzet u razmatranje, moraju biti ispunjeni sljedeći kriteriji:

Aplikant može biti:

  • Registrovana neprofitna/organizacija civilnog društva ili mreža, u skladu sa nacionalnim zakonodavstvom svoje zemlje (Albanija, Bosna i Hercegovina, Kosovo, Makedonija, Crna Gora ili Srbija), najmanje godinu dana pre objavljivanja ovog poziva;
  • Registrovana neprofitna/organizacija civilnog društva ili mreža koja ima sjedište u svojoj matičnoj državi (Albanija, Bosna i Hercegovina, Kosovo, Makedonija, Crna Gora ili Srbija) i koja je u prethodnoj godini imala budžet od 10.000 eura do 100.000 eura;
  • Maksimalni iznos bilo kojeg granta koji se traži po ovom pozivu je 10.000,00 EUR.

Rok za podnošenje projektnih prijedloga u štampanom i elektronskom obliku je do 22. oktobra 2018. (23: 59h). Obje forme aplikacije (elektronski i pismeno) moraju se podnijeti prije isteka navedenog roka.

Za detaljne informacije o tematskim oblastima, ciljevima, kriterijima i sredstvima pročitajte: Guidelines

www.mreza-mira.net

(Visited 215 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments