Otvoren poziv za dostavljanje koncepata projektnih prijedloga za podršku razvoju preduzetništva žena

9 feb
Rok prijave 15.02.2019

Predmet Javnog poziva je dodjela bespovratnih finansijskih sredstava (granta) iz Mehanizama za podršku implementaciji strategija razvoja malih i srednjih preduzeća (SIEM) u okviru Projekta. Projekat je finansiran od strane Švedske, posredstvom Švedske agencija za međunarodni razvoj i saradnju (Sida). Cilj javnog poziva je podrška razvoju preduzetništva žena u Republici Srpskoj, putem provođenja mjera podrške definisanih Strategijom razvoja malih i srednjih preduzeća (MSP) Republike Srpske za period 2016 -2020. godina.

Minimalan iznos bespovratnih financijskih sredstava koja mogu biti odobrena za pojedinačni projekt je 30.000 KM, a maksimalni iznos je 45.000 KM

U okviru projekta Europski akt o malom biznisu kao okvir strategija i politika za mala i srednja poduzeća u Bosni i Hercegovini – SBA u BiH, Eda – Agencija za razvoj poduzeća iz Banje Luke raspisala je javni poziv za dostavljanje koncepta projektnih prijedloga za podršku razvoju poduzetništva žena putem bespovratnih financijskih sredstava (grantova) iz Mehanizama za podršku implementaciji strategija razvoja malih i srednjih poduzeća.

Koncepte projektnih prijedloga mogu dostaviti udruženja građana i fondacije, poslovna udruženja, privredne komore i razvojne agencije.

Ukupan raspoloživi iznos bespovratnih financijskih sredstava za ovaj javni poziv je 90.000 KM. Minimalan iznos bespovratnih financijskih sredstava koja mogu biti odobrena za pojedinačni projekt je 30.000 KM, a maksimalni iznos je 45.000 KM. Sredstva mogu biti korištena za realizaciju projekata koji doprinose razvoju poduzetnistva žena.

Krajnji rok za prijem prijava je 15. februar 2019. godine, do 15 sati. Javni poziv s detaljnim informacijama i obrascima dostupan je na linku.

Projekt Europski okvir za razvoj strategija i politika za mala i srednja poduzeća u Bosni i Hercegovini – SBA u BiH, financira SIDA putem Ambasade Švedske u BiH.

Ključna ideja projekta SBA u BiH je korištenje i prilagođavanje Akta o malom biznisu (i Indeksa politika za MSP) kao zajedničke metodološke osnove za harmonizaciju strateškog okvira za MSP u BiH, obuhvaćanjem svih faza razvoja politika (planiranje, implementacija, M&E, revizija) i omogućavanjem/ olakšavanjem interakcije ključnih aktera.

Ključni učesnici projekta su: Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta Federacije BiH, Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske, Odjeljenje za ekonomski razvoj, sport i kulturu Brčko distrikta, dvije jedinice lokalne samouprave.

(Visited 119 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments