Otvoren poziv: Dostupna grant sredstva Višegradskog fonda

13 sep
Rok prijave 01.10.2017

Otvoren je javni poziv za financiranje projekata Višegradskog fonda kojeg su osnovale zemlje Mađarska, Slovačka, Češka i Poljska. Sredstvima iz ovog Fonda želi se podržati razvoj civilnog društva, političku, ekonomsku i društvenu transformaciju, EU integracije, upravljanje institucijama i regionalnu suradnju.

Prioritetana područja koja bi mogla biti podržana putem ovog poziva su zdravstvo, obrazovanje, ruralni razvoj, dobro upravljanje institucijama, pravosuđe i zakoni, komunikacija, mediji i pristup informacijama, razvoj civilnog društva i podrška ljudskim pravima i pravima manjina.

Prijaviti se mogu pravni subjekti/organizacije koji imaju projekte koji uključuju partnere iz najmanje tri zemlje Višegradske skupine i najmanje jedne organizacije iz zemalja Zapadnog Balkana (Albanije, Bosne i Hercegovine, Kosova, Makedonije, Crne Gore i Srbije) ili zemlja Istočnog Partenerstva (Armenije, Azerbedžana, Bjelorusije, Gruzije, Moldovije i Ukrajine).

Iznosi grantova variraju od veličine i dosega projekta. Prosječna vrijednost grantova projekata u 2016. je bili oko 20,000 eura.

Projekt ima nekoliko rokova za predaju.  Sljedeći rok za prijavu je 1. listopada/oktobra. Rezultati će biti  dostupni do sredine studenog/novembra. Najraniji početak implementacije projekta mora biti 1. prosinca/decembra, navodi se u javnom pozivu.

Sve informacije i aplikacijski formular možete pronaći ovdje.

Akta.ba

(Visited 5 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments