Otvoren novi krug prijava: Studenti od sada lakše do stipendija na američkim univerzitetima

29 nov

S preko 4.600 akreditovanih visokih učilišta, 21.200.000 upisanih studenata godišnje te rekordnih 886.052 međunarodnih studenata u akademskoj godini 2013.-2014., SAD je i dalje svetski lider u međunarodnom obrazovanju. Taj podatak ne čudi, s obzirom da se prema rang listi Academic Ranking of World Universities, više od 50 američkih univerziteta nalazi u TOP100 najboljih svetskih univerziteta.

Nakon velikog zanimanja javnosti, agencija za stipendiranje Sports Scolarships USA, otvorila je novi krug prijava za zainteresovane studente sportiste s ovih prostora, koji bi hteli besplatno studirati na najprestižnijim američkim univerzitetima. Rokovi za prijave srednjoškolaca i studenata otvoreni su u novembru i traju do marta iduće godine.

SSUSA je švajcarska agencija, koja je preko svog predstavništva, u protekloj akademskoj godini pronašala 30-ak punih stipendija mladim sportistima sa ovih prostora, koji su puni utisaka.

“SSUSA mi je uveliko pomogla da ostvarim svoj san. Od mog prvog kontakta do realizacije puta prošlo je svega 2-3 meseca. Život mi se preokrenuo za 360 stepeni. Novi ljudi iz svih delova sveta, vrhunska infrastruktura obrazovanja i sporta, jednom rečju Amerika. “, rekao je Sven Pilek, koji je zahvaljujući fudbalu dobio stipendiju Ilinois Central College-a.

Na pitanje da li bi preporučio i drugima da se prijave, Pilek odgovara. “Ovo ću pamtiti ceo život i svakako preporučujem mladim i ambicioznim ljudima da se odvaže na ovaj korak jer ce im agencija pomoći u realizaciji. Nikad nisam požalio došavši ovamo jer sam uspeo uskladiti sport pritom dobivši vrhunsko obrazovanje. ”

Prilikom procesa pripreme i traženja najpovoljnijih uslova za studente sportiste, tim SSUSA usko sarađuje sa stručnjacima iz regiona kako bi potencijalni studenti bili što uspešnije predstavljeni trenerima na američkim fakultetima. Tim pristupom otvara se mogućnost mladim sportistima da na što jednostavniji, brži i transparentniji način stupe u kontakt sa budućim trenerima i ostvare besplatno inostrano akademsko obrazovanje.

SSUSA nudi pomoć pri dobijanju stipendija za dvadesetak sportova, a najveća potražnja američkih trenera trenutno vlada za ženskim i muškim fudbalerima, atletičarima, teniserima, košarkašima i odbojkašima.

Upravo je odbojkaška stipendija pomogla mladoj Sunčici Bakić iz Crne Gore da upiše Eastern Arizona College i posle nastavi studij na Havajima. “Jedna sam od mnogobrojnih internacionalnih studenata – sportista na stipendiji u Americi, i sa sigurnošću mogu da kazem da bolji put za svoju budućnost nisam mogla da odaberem. Agencija SSUSA je upravo ono što bih preporučila svim studentima – sportistima koji planiraju da osvajaju svet, ili su u USA i treba im pomoć. Upravo ova agencija se angažovala za moju budućnost – potpisavši jos 2 godine fakulteta posle junior collega, sebi sam zagarantovala dalji kulturni, obrazovni i sportski napredak.”, rekla je Bakić.

Maja Šaša, recruiting manager za SSUSA, i sama je prošla američki sistem školovanja. “SSUSA je do sada imala odlična iskustva sa mladim sportistima sa ovih prostora, te su neretko među najboljim studentima na svojim fakultetima. Upravo zbog zapaženih sportskih i akademskih rezultata, naš je tim tokom godina stekao ugled i poverenje američkih trenera u sva tri sportsko-studentska udruženja (NCAA, NAIA, NJCAA), a posebnost naše agencije je što našim stipendistima nudimo promociju njihovih dostignuća kod potencijalnih trenera iz raznih sportova. Takođe, za njih završavamo kompletan proces dobijanja stipendije sve do potpisivanja samog ugovora sa fakultetom. “, izjavila je Šaša.

Prijave su u toku, a svi srednjoškolci, maturanti i studenti, koji se bave nekim od navedenih sportova, a želeli bi da studiraju u SAD-u mogu da se prijave na [email protected]. Za više informacija mogu posetiti stranicu www.ssusa.eu

Milan Gudeljević, +38591 522 8396

SSUSA na završnici prvenstava srednjih škola u loptaškim sportovima u Poreču 2

(Visited 2 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin