Otvoren konkurs za zbornik poezije i kratke proze mladih “Rukopisi”

22 jan
Rok prijave 17.02.2019

Dom omladine Pančevo poziva sve zainteresovane mlade autore da pošalju radove na ovogodišnji 42. po redu konkurs za ,,Rukopise” – Zbornik poezije i kratke proze mladih sa prostora eks-Ju.

Konkurs će biti otvoren do 17. februara 2019. godine, a pravo učešća imaju autori koji pišu na jezicima eks-JU, kao i jezicima nacionalnih manjina, između 15 i 30 godina starosti.

Treba poslati:

  • do 3 pesme i / ili 3 kratke priče; pesme dužine do 2, a priče do 3 kucane strane (dakle, do 7 000 karaktera, veličina fonta 12),
  • potpisane punim imenom i prezimenom, godinom rođenja, adresom, mestom stanovanja i državom, brojem telefona i i-mejlom (Molimo da podatke unesete u sadržaj mejla, kao i u atačment s radovima na vrhu strane) na: [email protected] ili adresu Doma omladine, ul. Svetog Save 10, 26 000 Pančevo, Srbija (sa naznakom ,,za Rukopise 42”).

Nije obavezno slati na obe adrese, već po izboru, običnom poštom ili elektronskom, a prednost je na elektronskoj pošti. Molimo autore da poštuju pravila konkursa i rok za slanje radova! Radovi koji stignu nakon predviđenog roka neće se razmatrati.

,,Rukopisi″ broj 42 izaći će iz štampe početkom maja tekuće godine, a u toku maja planirana je i promocija u Pančevu, odnosno dvodnevni festival. Autorima iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Makedonije i Crne Gore koji ne budu bili u mogućnosti da dođu na promociju Zbornika, primerci će biti poslati poštom.

(Visited 191 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments