Otvoren konkurs za “start-up“ projekte u oblasti kulture

1 aug
Rok prijave 15.09.2016

Fondacija Marche, Privredna komora Ankone, Politehnički Univerzitet Marche, Grad Ankona i institut ISTAO, uz podršku Intesa Sanpaolo, međunarodne bankarske grupacije u okviru koje posluje Banca Intesa, objavile su drugi po redu javni poziv za prijave u „Ecapital Culture Adriatic Start Up School“, školu namenjenu mladim ljudima iz zemalja jadransko – jonskog područja koja ima za cilj unapređenje kulturnoistorijske baštine regiona kroz razvoj inovativnih „start­up“ inicijativa.

Projekat omogućava mladima da koristeći svoje veštine i kreativnost realizuju poslovne ideje u oblasti kulture i povežu se sa kolegama iz drugih zemalja. Polaznici škole će pohađati predavanja, učestvovati u radionicama i analizirati studije slučaja i istraživanja iz oblasti razvoja i realizacije poslovnog plana, unapređenja tehnika za „start up“ projekte, kao i planiranja i pokretanja „start up“ inicijativa.

Svoje poslovne ideje za pokretanje „start­up“ projekata koji doprinose zaštiti kulturne baštine do 15.09.2016. godine mogu prijaviti kandidati starosti do 40 godina iz osam zemalja jadransko – jonskog područja: Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Albanije, Hrvatske, Slovenije, Grčke i Italije.

Prijavljivanje se vrši popunjavanjem obrasca na internet stranici (http://startupschool.ecapital.it/).

Kandidati će prezentovati svoje poslovne ideje, a potrebno je da imaju minimalno diplomu srednje škole i odlično poznavanje engleskog jezika. Selekcija najuspešnijih biće obavljena do 30.09.2016. godine, dok će se predavanja i radionice održati u italijanskom gradu Ankona u periodu između 17.10. i 16.12.2016. godine.

Projekat „Ecapital Culture Adriatic Start Up School“ pokrenut je 2015. godine, kadaje školu pohađalo 25 mladih ljudi iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Albanije, Grčke i Italije.

Wannabemagazine.com

(Visited 4 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin