Otvoren konkurs za m:stipendiste sedme generacije

2 nov
Rok prijave 30.11.2016

Konkurs „Stipendije za budućnost“, kompanije m:tel, ove godine je objavljen 01. novembra, i biće otvoren do kraja mjeseca, a na njega se mogu prijaviti studenti fakulteta elektrotehnike i informacijskih tehnologija u BiH.

Sedmu godinu zaredom, m:tel će dodijeliti 25 stipendija najboljim studentima elektrotehničkih fakulteta u Banjaluci, Istočnom Sarajevu i Sarajevu, kao i Fakulteta elektrotehnike u Tuzli, Fakulteta strojarstva i računarstva u Mostaru, te Fakulteta informacijskih tehnologija u Mostaru.

Konkurs se odnosi na studente završne godine i apsolvente prvog ciklusa studija navedenih fakulteta, a koji imaju prosjek ocjena od i iznad 8, te koji nisu obnovili nijednu godinu studija tokom studiranja. Pored ovih, opštih uslova, pri izboru budućih stipendista m:tel vrednuje i angažman studenata u humanitarnim akcijama, odnosno društveno odgovornim projektima, te boduje i osvojene nagrade u oblastima koje nisu predmet studija, kao što su kultura, umjetnost i sport, što predstavlja jednu od dodatnih kategorija koje mogu imati uticaj na konačnu listu najboljih studenata.

Takođe, dodatne bodove studenti mogu osvojiti i ukoliko su učestvovali u međunarodnim stručnim i naučnim takmičenjima, te ukoliko posjeduju međunarodno priznate sertifikate iz oblasti koja je predmet studiranja. Upravo ovakvim pristupom izboru stipendista, m:tel želi da promoviše i podstakne mlade ljude da njeguju prave vrijednosti, te da pored znanja koje stiču na fakultetu, ne zaborave i taj važni segment ličnosti koju kroz školovanje grade, a koju će ponijeti sa sobom i u buduću poslovnu karijeru. Izabrani stipendisti će dobijati mjesečni iznos stipendije od 300 KM do kraja prvog ciklusa studija, ali imati i šansu da borave na stručnoj praksi u m:tel-u, u trajanju od mjesec dana.

Praksa u kompaniji koja posjeduje najsavremenije tehnologije iz oblasti od interesa za studente ove oblasti, kao i pomoć stručnog lica koje će imati ulogu mentora studentu u toku obavljanja prakse, predstavlja još jednu mogućnost koja je od neprocjenjivog značaja za budući profesionalni razvoj ovih mladih ljudi.

Studenti koji ispunjavaju uslove, svoju prijavu na konkurs mogu poslati do 30. novembra 2016. godine na adresu kompanije m:tel, a sve informacije o stipendiranju studenata mogu se pronaći na internet stranici www.mtel.ba/stipendije.

(Visited 5 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin