Otvoren konkurs za manifestaciju ”Jesen grafike 2016”

1 aug
Rok prijave 15.09.2016

Galerija UDAS Banjaluka raspisuje Javni konkurs za izbor grafičara/ki u okviru kulturne manifestacije ”Jesen grafike 2016”. S ciljem promocije grafičke umjetnosti i njenih stvaralaca Galerija UDAS osmi put organizuje kulturnu manifestaciju ”Jesen grafike” za 2016. godinu. Manifestacija će se održati  u periodu od oktobra do decembra 2016. godine u okviru koje će se predstaviti ukupno 6 (šest) grafičara/ki putem samostalnih izložbi u trajanju po 15. dana.

Na konkurs se mogu prijaviti diplomirani grafičari/ke, studenti/kinje treće ili četvrte godine akademija likovnih umjetnosti iz Bosne i Hercegovine i Regije.

Zainteresovani kandidati/kinje trebaju da dostave sledeće podatke:

1. Lični podaci (Ime i prezime, kontakt telefon, adresa stanovanja, e-mail)

2. Kratku biografiju

3. 5 (pet) fotografija umjetničkih radova (grafika)

Prijave se dostavljaju isključivo putem e-maila: [email protected]

Konkurs je otvoren do 15. septembra 2016. godine.

Rezultate konkursa Umjetnički savjet će objaviti 20. septembra 2016. godine na web sajtu www.udas.rs.ba.

U Galeriji UDAS moguće je izložiti ukupno 17 radova B1 formata. Odabrani kandidati/kinje moći će da se predstave u Galeriji isključivo sa grafičkim crtežima sa kojima su se prijavili na Javni konkurs, odnosno sa crtežima na osnovu kojih ih je umjetnički savjet galerije i izabrao.

Galerija UDAS će za odabrane kandidate koji će se predstaviti u okviru manifestacije ”Jesen grafike 2016” snositi troškove postavke radova, voditelja izložbe, troškove dizajna i štampanja kataloga i plakata, najavu i promociju izložbi u sredstvima informisanja, te troškove osvježenja za učesnike i posjetioce tokom otvaranja izložbi.

Etrafika.net

(Visited 4 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin