Otvoren konkurs za dodjelu stipendija Opštine Derventa za šk 2018/19. godinu

22 dec
Rok prijave 17.01.2018

Opština Derventa raspisala je konkurs za dodjelu stipendija redovnim studentima i nadarenim učenicima srednjih škola u školskoj 2018/19. godini.

Pravo na dodjelu stipendija imaju redovni studenti prvog ciklusa studija prvi put upisani u drugu i više godine studija i nadareni učenici srednjih škola, koji imaju prebivalište na području opštine Derventa u neprekidnom trajanju dužem od četiri godine, prije podnošenja prijave na konkurs, studiraju na visokoškolskim ustanovama koje se finansiraju iz budžeta Republike i ne primaju stipendiju iz drugih javnih izvora stipendiranja.
Za dodjelu opštinskih stipendija mogu se prijaviti i studenti završne godine studija ako nisu stariji od 26 godina života, osim studenata studija koji traju pet ili šest godina, koji ne mogu biti stariji od 28 godina života, studenti koji nisu obnavljali više od jedne godine studiranja na upisanoj visokoškolskoj ustanovi, učenici koji pohađaju nastavu u srednjim školama u Derventi (JU Srednjoškolski centar „Mihajlo Pupin“ Derventa i JU Stručna i tehnička škola), osim ako se školuju za zanimanja/struke, koja su aktom Načelnika opštine, iz člana 5. stav 2. Pravilnika, utvrđena kao deficitarna, a takva zanimanja nisu zastupljena u srednjim školama u Derventi.
Opština Derventa će stipendirati i sve redovne studente, po prvi put upisane u prvu i više godine studija bilo kog fakulteta, koji se finansira iz budžeta Republike, ako su djeca poginulih i nestalih boraca i civilnih žrtava rata, djeca bez oba roditelja, djeca socijalno ugroženih porodica (uvjerenje Centra za socijalni rad), studenti prve godine studija koji su na prijemnom ispitu ostvarili, ukupno 90 i više bodova i redovni učenici srednjih škola – djeca bez oba roditelja (po prvi put upisani u prvi i više razrede škole).
Iz Općine napominju da se stipendija neće dodjeljivati studentima koji studiraju na fakultetima čije je sjedište u Derventi.
Prijave sa potrebnim dokumentima predaju se u šalter salu opštine, ili šalju poštom na adresu: Opština Derventa, Odjeljenje za privredu i društvene djelatnosti, Trg oslobođenja br.3, 74400 Derventa sa naznakom „ Za stipendiju“.
Konkurs ostaje otvoren do 17. januara 2019. godine, a za više detalja pogledati Konkurs Opštine Derventa za dodjelu stipendija studentima i nadarenim učenicima sr. škola u šk. 2018/19. godini.
(Visited 110 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments