Otvoren konkurs za CEEPUS stipendije za zimski semestar 2016/2017.

13 maj
Rok prijave 15.06.2016

Centralno-evropski program za univerzitetsku razmjenu (CEEPUS) otvorio je konkurs za stipendije za zimski semestar 2016/17. godine.

Krajnji rok za prijavu je 15. juni za studente koji se prijavljuju u okviru formiranih CEEPUS mreža za zimski semestar. Freemover-i će moći apliciarti posle navedenog roka.

Cilj CEEPUS programa je podsticaj mobilnosti, kroz obezbjeđivanje stipendija za studente osnovnih, postdiplomskih i doktorskih studija i univerzitetske profesore za studijeski boravak, kurseve jezika, intezivne kurseve i studentske ekskurzije u nekoj od zemalja članica CEEPUS programa.

U Program su uključene sljedeće države: Albanija, Austrija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Crna Gora, Češka, Hrvatska, Mađarska, Makedonija, Moldavija, Poljska, Univerzitet u Prištini/Kosovo, Rumunija, Slovačka, Slovenija i Srbija.
Šema stipendija za studente i profesore:

– stipendije se dodjeljuju za minimum 3 mjeseca a maksimum 10 mjeseci za studente bečelor i master studija. Duži studijski boravak može biti odobren za studente doktorskih studija,
– stipendije u trajanju od 1 do 3 mjeseca se odobravaju studentima koji rade magistarsku tezu ili doktorsku disertaciju.
Nastavno osoblje može konkurisati za minimum 5 radnih dana sa radnim angazmanom od 6 sati nedeljno.

Detaljnije inforamacije o CEEPUS programu mogu se pronaći OVDJE, na sajtu www.ceepus.info ili na broj 020/410-195.

(Visited 2 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin