Otvoren fotokonkurs “Kulturno-istorijske institucije Općine Centar Sarajevo”

2 apr
Rok prijave 03.05.2016

JU Centar za kulturu Sarajevo i portal Fotografija.ba zajednički realizuju projekat “Kulturno-istorijske institucije Općine Centar Sarajevo”.

Cilj ovog projekta jeste potaknuti mlade ljude da se bave fotografijom i da poboljšaju svoju medijsku pismenost.Osim poboljšanja fotografskih tehnika mladi će imati priliku učiti o kulturno-istorijskim instituticijama Općine Centar. Predavanja profesionalnih fotografa će im pomoći da steknu osnovna saznanja o fotografiji kao mediju i time prošire svoje obrazovanje. Izložbom radova afirmišremo mlade umjetnike i podstičemo na daljnji rad.

Tama konkursa je “Kulturno-istorijske institucije Općine Centar Sarajevo” te nema posebno ograničenja i može obuhvatati događaje, ličnosti, arhitekturu, manifestacije itd.

Konkurs je otvore za sve srednjoškolce sa područja Općine centar od 01.04. do 03.05. 2016. godine. Nakon toga, žiri sastavljen od urednika portala Fotografija.ba i predstavnika JU Centar za kulturu Sarajevo će odrediti najboljih 20 fotografija kao i pobjednike konkursa. Nagrade za tri najbolje fotografije su 300, 200 i 100 KM.

Proglašenje pobjednika i otvaranje izložbe najboljih 20 fotografija planirano je 12.5.2016. u Centru za mlade Gorica (Avde Jabučice 52). O vremenu otvaranja izložbe učesnici će biti naknadno obaviješteni.

Pokrovitelj projekta je Općina Centar Sarajevo, a projekat realizuju JU Centar za kulturu “Sarajevo” i portal Fotografija.ba

Sve informacije kao i prijavu na konkurs možete naći OVDJE.

Fotgrafija.ba

(Visited 3 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin