OSCE BiH: Poziv za studente iz Sarajeva i Banjaluke za učešće u realizaciji predstave

2 nov
Rok prijave 05.11.2017

Misija OSCE-a u Bosni i Hercegovini u sklopu svojih aktivnosti usmjerenih ka prevenciji i suprostavljanju nasilnom ekstremizmu raspisuje poziv za učešće studenata iz Banja Luke i Sarajeva u realizaciji predstave.

Poziv se odnosi na studente sljedećih fakulteta:

  • Univerzitet u Banjoj Luci: Fakultet političkih nauka, Filozofski fakultet, Fakultet bezbjednosnih nauka, Akademija umjetnosti;
  • Univerzitet u Sarajevu: Fakultet političkih nauka, Filozofski fakultet, Pedagoški fakultet, Akademija scenskih umjetnosti, Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije;
  • Univerzitet Sarajevska škola za nauku i tehnologiju: Fakultet za političke nauke i međunarodne odnose i Sarajevska filmska akademija.

Prije početka takmičenja za najbolju predstavu, biti će organizovane radionice u Banja Luci i Sarajevu na temu suprotstavljanja nasilnom ekstremizmu koju će voditi stručnjaci sa iskustvom u primijenjenim umjetnostima, kao i psihologiji, sigurnosti i pitanjima nasilnog ekstremizma. Tokom radionica studenti će se upoznati sa različitim pristupima proučavanja nasilnog ekstremizma kao i njihovim pojedinačnim i grupnim ulogama u prevenciji ovog negativnog fenomena.

Nakon radionice, studenti različitih disciplina će u grupama do pet članova raditi na razvoju scenarija i predstave sa kojom će učestvovati na takmičenju, a koja će prezentirati njihovo viđenje puta pojedinca ka nasilnom ekstremizmu, sa posebnim osvrtom na različite vrste radikalizacije prema nasilju.

Odabir tri najbolja scenarija i predstave će vršiti komisija koju čine ugledni stručnjaci iz oblasti primjenjenih umjetnosti, psihologije, sigurnosti i pitanja nasilnog ekstremizma. Najbolji radovi će biti nagrađeni informatičkom opremom, kako slijedi:

  • Nagrada za I mjesto: tablet x 5 (po jedan za svakog člana grupe)
  • Nagrada za II mjesto: pametni telefon x 5 (po jedan za svakog člana grupe)
  • Nagrada za III mjesto: eksterna memorija x 5 (po jedan za svakog člana grupe)

Pobjednički scenario će biti produciran u profesionalni kratki film.

INFO: Broj učesnika/ca na treningu je ograničen. Iz tog razloga vas pozivamo da nam što ranije pošaljete vaše prijave na [email protected] najkasnije do 05.11.2017. godine.

U predmetu poruke navesti „Prijava za takmičenje“. Prijavni list se nalazi OVDJE. Za više informacija nas možete kontaktirati na navedeni mail.

Prijavljeni studenti će biti blagovremeno obaviješteni o mjestu i vremenu održavanja radionica:

  • Banja Luka 11. – 12. novembar 2017. godine
  • Sarajevo 17. – 18. novembar 2017. godine
(Visited 1 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin