ORC Tuzla vas poziva na radionicu u okviru projekta „Mladi za bolju budućnost“

5 feb

U okviru projekta „Mladi za bolju budućnost“ koji ORC Tuzla uspješno realizuje od septembra mjeseca 2017. godine pod finansijskom potporom Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini i Grada Tuzla u toku mjeseca februara planirane su radionice za mlade između 16-30 godina u gradovima: Vitez, Doboj, Brčko i Tuzla.

Nakon uvodne aktivnosti koja je za cilj imala promociju projekta i koja je za vrlo kratko vrijeme bila pravi „bum“ na društvenim mrežama sa preko 100.000 pregleda (https://goo.gl/xB4wR4 ), na red su došle aktivnosti koje za cilj imaju jačanje kapaciteta organizacija učesnica u projektu.

Radionica će se održati u petak, 9.2. 2018. Godine u Ulici Hadži Bakribega Tuzlića (Iznad Narodne apoteke na Korzu) u prostorijama Omladinskog resursnog centra Tuzla. Radionica će trajati do nedjelje 11.2.2018.

Radionicu organizuje Omladinski resursni centar Tuzla.

Teme radionice koju će voditi certifikovani vršnjački edukatori su Identitet, stereotipi, predrasude i diskriminacija. Zahvaljujući svesrdnoj pomoći gorepomenutih donatora, radionice za sve učesnike će biti besplatne, te su za učesnike pokriveni troškovi ishrane i osvježenja tokom radionice.

Po završetku radionice svim učesnicima će biti uručeni certifikati kao potvrda o učešću na radionicama, te 5 najaktivnijih učesnika iz svakog grada će biti nagrađano učešćem na petodnevnom događaju u Tuzli u sklopu projekta „Mladi za bolju budućnost“.

Prijaviti se možete preko jednostavnog aplikacionog formulara koji možete pronaći na OVOM LINKU.

(Visited 221 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin