Opština Šipovo objavila konkurs za dodjelu stipendija u školskoj 2018/19. godini

25 feb
Rok prijave 02.03.2019

Načelnik Opštine Šipovo Milan Kovač raspisao je konkurs za dodjelu stipendija studentima prvog ciklusa studija koji imaju prebivalište na području Opštine Šipovo.

Stipendije se dodjeljuju za školsku 2018/19. godinu, a pravo na stipendiju imaju redovni studenti koji su prvi put upisani kao redovni studenti na državnoj visokoškolskoj ustanovi u Bosni i Hercegovini (Republika Srpska, Federacija BiH, Distrikt Brčko) i Republici Srbiji, uz uslove da ne primaju stipendiju od drugog davaoca stipendije i da su imali primjerno vladanje za sve četiri godine srednjeg obrazovanja (za studente koji su upisali prvu godinu studija).

Pravo na stipendiju imaju i apsolventi do dana diplomiranja, pod uslovom da ako apsolvent u toku apsolventskog staža dipolomira, dužan je da dostavi uvjerenje o diplomiranju.

Stipendije se dodjeljuju za aktuelnu školsku godinu, a visina stipendija biće naknadno određena u zavisnosti od raspoloživih sredstava u budžetu opštine.

U konkursu se, između ostalog, navodi da su socijalni status, godina studija i ostvaren uspjeh u prethodnim godinama glavni kriteriji za dodjelu stipendija.

Prijave na konkurs sa potrebnom dokumentacijom dostavljaju na adresu: Opština Šipovo, Ulica Trg patrijaha srpskog Pavla 1, sa naznakom: Komisija za dodjelu stipendija.

Konkursi ostaju otvoreni do 02.03.2019. godine, a za više informacija možete pogledati Konkurs Opštine Šipovo za dodjelu stipendija studentima za ak. 2018/19. godinu.

(Visited 34 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments