Opština Novi Grad: Otvoren konkurs za dodjelu stipendija za šk./ak. 2018/19. godinu

7 feb
Rok prijave 19.02.2019

Opština Novi Grad objavila je konkurs za dodjelu 90 stipendija studentima i srednjoškolcima za šk./ak. 2018/19 godinu za šta je u opštinskom budžetu predviđeno 75.000 KM ili 1.800 KM više nego u prošloj godini.

Opština će dodijeliti 60 stipendija za redovne studente prvog ciklusa studija i 30 stipendija za redovne učenike srednjih škola, koji se školuju na sljedećim visokoškolskim ustanovama – fakultetima i srednjim školama.

Pravo na dodjelu stipendija imaju redovni studenti druge i viših godina studija i učenicima drugog i višeg razreda srednje, škole uz uslove da imaju državljanstvo BiH – RS i stalno mjesto prebivališta na teritoriji opštine Novi Grad, dok studenti prve godine studija i učenici prvog razreda srednje škole, nisu obuhvaćeni ovim konkursom.
Stipendija se isplaćuje u 8 jednakih mjesečnih rata, a pojedinačna mjesečna rata stipendije za studente iznosi 100,00 KM, a za učenike srednjih škola 50,00 KM.

Iz Opštine napominju da se zahtjev za dodjelu stipendije sa potrebnom dokumentacijom podnosi zatvorenoj koverti na šalter broj 3 Info pulta Opštinske uprave Opštine Novi Grad, lično ili na adresu: Opština Novi Grad, ul. Petra Kočića br. 2, 79220 Novi Grad, sa naznakom “Za Konkurs za stipendije”.
Konkurs postaje otvoren do 19. februara, a za više detalja pogledati Konkurs Opštine Novi Grad za dodjelu učeničkih i studentskih stipendija u ak. 2018/19. godini.
(Visited 161 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments