Općina Vogošća objavila Konkurs za stipendiranje učenika i studenata u šk./ak. 2018./19. godini

6 dec

Općina Vogošća objavila je Konkurs za stipendiranje 85 učenika i 148 studenata u školskoj/akademskoj 2018./19. godini, a za ovu namjenu Općina je planirala izdvojiti oko 187.000 KM.

Općina Vogošća u aktuelnoj šk./ak. godini će dodijeliti ukupno 233 stipendije, a stipendirat će 20 učenika I razreda srednje škole, 20 učenika II razreda, 20 učenika III razreda, 20 učenika IV razreda i 5 učenika po zahtjevima vogošćanske privrede (bravar, zavarivač, operater na CNC mašinama), a stipendirat će i 30 studenta I godine, 30 studenta li godine, 30 studenta IlI godine, 30 studenta IV godine, 4 studenta V godine, 4 studenta VI godine prvog ciklusa studija i 10 studenta I godine i 10 studenta lI godine drugog ciklusa studija.

Pravo učešća na konkursu za dodjelu općinskih stipendija imaju redovni učenici srednjih škola sa sjedištem na području Kantona Sarajevo i redovni studenti Univerziteta u Sarajevu i pridruženih članica Univerziteta u Sarajevu, studijski program I i II ciklusa, a imaju prebivalište – boravište na području Općine Vogošća, uz uslov da ne koriste stipendiju po drugom osnovu, da nemaju status apsolventa i da nisu obnovili godinu.

Stipendije se dodjelju za nastavnu godinu i isplaćivat će se za 9 mjeseci u mjesečnim iznosima od po 50 KM za učenike i 100 KM za studente.

Iz Općine napominju da se prijave na konkurs, sa potrebnom dokumentacijom, dostavljaju u zatvorenoj koverti sa naznakom (za Konkurs za stipendiranje učenika i studenata).

Konkurs ostaje otvoren do 28. decembra, a za više detalja pogledati Konkurs Općine Vogošća za stipendiranje učenika i studenata u akademskoj 2018/19. godini.

(Visited 61 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments