Općina Stari Grad Sarajevo – Poziv OCD/NVO za prijavu projekata

20 mar
Rok prijave 29.03.2018

Općina Stari Grad Sarajevo, putem Sektora za lokalni razvoj, objavljuje Javni poziv organizacijama civilnog društva/nevladinim organizacijama za prijavu projekata koji će biti finansirani/sufinansirani iz Budžeta Općine Stari Grad Sarajevo u 2018. godini.

Tim povodom, Općina Stari Grad Sarajevo poziva organizacije civilnog društva (OCD) / nevladine organizacije (NVO) iz Bosne i Hercegovine da dostave prijedloge projekata koji su u skladu sa razvojnim ciljevima Općine Stari Grad Sarajevo i to iz sljedećih oblasti: obrazovanje, kultura i umjetnost, zaštita okoliša, zapošljavanje, socijalna politika i zdravstvo, mladi i turizam i sport.

Iznosi sredstava za odobrene projekte će biti od 8.000 KM do 14.000 KM. Dužina trajanja svakog projekta može biti od šest do osam mjeseci.

Izabrani projekti se trebaju implementirati isključivo na području općine Stari Grad Sarajevo. Neće se finansirati aktivnosti odobrenog projekta koje su provedene prije zaključivanja ugovora.

Ispunjena aplikacija (s kompletnom zahtjevanom dokumentacijom) se treba dostaviti u dvije štampane i jednoj elektronskoj kopiji (CD ili USB) u zatvorenoj koverti preporučenom poštom ili lično tokom radnih dana (ponedjeljak – petak), u periodu od 8 do 16 sati, na sljedeću adresu, sa naznakom za Javni poziv za projekte OCD-a: Općina Stari Grad Sarajevo, Šalter sala/protokol, ulica Zelenih beretki 4, 71 000 Sarajevo.

Rok za predaju aplikacija je 29. mart, 2018. godine u 14 sati.

Kompletan tekst Javnog poziva možete pročitati ovdje.

(Visited 465 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments