Općina Stari Grad: Javni poziv OCD/NVO za prijavu projekata

4 feb
Rok prijave 23.02.2016

Općina Stari Grad Sarajevo, putem Sektora za lokalni razvoj, objavljuje Javni poziv organizacijama civilnog društva/nevladinim organizacijama za prijavu projekata koji će biti finansirani/sufinansirani iz Budžeta Općine Stari Grad Sarajevo u 2016. godini.

Tim povodom, Općina Stari Grad Sarajevo poziva organizacije civilnog društva (OCD) / nevladine organizacije (NVO) iz Bosne i Hercegovine da dostave prijedloge projekata koji su u skladu sa razvojnim ciljevima Općine Stari Grad Sarajevo i to iz sljedećih oblasti: obrazovanje, kultura i umjetnost, zaštita okoliša, zapošljavanje, socijalna politika i zdravstvo, mladi i turizam i sport.

Učešće u ovom Javnom pozivu je otvoreno, na jednakim osnovama, za sve formalno registrovane OCD/NVO (udruženje/udruge ili fondacije), u skladu s važećim zakonskim propisima u Bosni i Hercegovini.

Potrebna dokumentacija za prijavu na Javni poziv može se preuzeti od 02. februara, 2016. godine, slanjem zahtjeva sa nazivom zainteresovane organizacije na e-mail:
[email protected] i [email protected] ili lično preuzimanjem u Općini Stari Grad Sarajevo, kancelarija broj 507 i 508 (objekat A), kod Selme Velić i Sanina Hadžibajrića, ulica Zelenih beretki 4, 71000 Sarajevo.

Pitanja u vezi s javnim pozivom, također se mogu postaviti putem e-mail adrese [email protected] i [email protected] s naznakom za Javni poziv za projekte OCD-a. Pitanja se mogu postavljati do 17. februara, 2016. godine. Odgovori na upite će biti dostavljeni u pisanoj formi u toku 3 radna dana od prijema upita.

Rok za predaju aplikacija je 23. februar, 2016. godine do 14 sati. Aplikacije dostavljene nakon navedenog roka biti će razmatrane jedino u slučaju da poštanski žig ukazuje na datum slanja prije zvaničnog isteka roka.

Kompletan Javni poziv organizacijama civilnog društva/nevladinim organizacijama za prijavu projekata koji će biti finansirani/sufinansirani iz Budžeta Općine Stari Grad Sarajevo u 2016. godini možete pogledati ovdje.

(Visited 7 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments

Autor Admin